Haberler

Des: Zorunlu Rotasyon Yerine Teşvik

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam Kampı'nda talimatını verdiği kıdemli memurların Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilmesi yönündeki açıklamasının memur camiasında endişe...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam Kampı'nda talimatını verdiği kıdemli memurların Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilmesi yönündeki açıklamasının memur camiasında endişe oluşturmaya başladığını iddia ederek, "Memur ve öğretmenlere zorunlu rotasyon uygulamak yerine teşvik ve özendirici politikalar uygulanmalıdır" dedi.

Avcı, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın talimatını verdiği kıdemli memurların Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilmesi yönündeki açıklamasının memur camiasında endişe ve korku oluşturmaya başladığını öne sürdü. "Memur ve öğretmenlere zorunlu rotasyon uygulamak yerine teşvik ve özendirici politikalar uygulanmalıdır. Rotasyon uygulaması cebir ve korkuyla değil memurların rıza ve gönüllü iştirakiyle sağlanırsa hükümetin iyi niyetle ve haklı gerekçelerle dile getirdiği kanaati güçlenecektir" diyen Avcı, şunları ifade etti:

"Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere kalkınmada öncelikli yerlerdeki öğretmen, memur ve tecrübeli kamu görevlisi ihtiyacını karşılamak için zorunlu bir rotasyon uygulaması dayatmak yerine bu bölgelerde çalışmayı teşvik eden yasal düzenlemelere gidilmesi daha sağlıklı ve doğru olur. Mahrumiyet bölgelerinde çalışanlara tazminat verilerek, becayiş uygulamaları yaparak bu bölgelerde çalışmanın cazip hale getirilerek özendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde kamu çalışanları arasında büyük bir karmaşa ve mağduriyet oluşacaktır. Böyle bir rotasyon memurları emekliliğe ve istifaya zorlamak, demektir. Hükümetin uyguladığı politikalar neticesinde şekillenen kamu hizmetlerini, halka sunan memurların zorunlu rotasyon nedeniyle mutsuz olması, performans ve iş verimlerinin düşük olması en başta hükümetin zararınadır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kızılcahamam Gürkan Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title