Haberler

Des, Suriyeli Çocuklara Desteğini Artırıyor

Geçen yıl Ocak ayında savaş mağduru Suriyeli çocuklar için oyuncak ve kışlık giyecek yardım kampanyası başlatan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), kampanyanın kapsam ve içeriğini zenginleştirerek Suriyeli çocuklara destek olmaya devam ediyor.

Geçen yıl Ocak ayında savaş mağduru Suriyeli çocuklar için oyuncak ve kışlık giyecek yardım kampanyası başlatan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), kampanyanın kapsam ve içeriğini zenginleştirerek Suriyeli çocuklara destek olmaya devam ediyor.

Kampanya hakkında basın toplantısı düzenleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Geçen yıl düzenlediğimiz kampanya kapsamında üyelerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim çalışanları, öğrencilerimiz ve ailelerinden oyuncak, atkı, bere, eldiven, bot, diş fırçası, diş macunu, hırka, kazak ve kaban gibi kışlık giyecekler toplayarak Suriyeli çocuklara destek olmaya çalışmıştık. Bu yıl bu kampanyayı daha da güçlü bir şekilde yeniden başlatacağız. Ayrıca Suriyeli çocuklarımızın eğitim sorununa çözüm getirecek nitelikli faaliyetler planlıyoruz. Bununla ilgili proje ve planlarımızı yetkili kurum ve yöneticilere sunacağız" dedi.

Türkiye'de yaşayan 700 bini aşkın Suriyelinin ve özellikle çocukların eğitim sorununun büyük önem arz ettiğini kaydeden Avcı, " Türkiye'de misafir edilen Suriyeli çocuklarımızın eğitime erişimlerini ve aldıkları eğitimin standartlarının artırılmasını ve bu manada Milli Eğitim Bakanlığımızın başarılı bir şekilde koordine ederek yürüttüğü eğitim çalışmalarını destekliyoruz. Bu manada işbirliği yapmak, bir eğitim sendikası ve sivil toplum kuruluşu olarak etkin roller üstlenmeyi düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

"SURİYE'DEKİ ÇOCUKLARIN EĞİTİM HAKKI ENGELLENİYOR"

Halihazırda 200 binden fazla Suriyeliye sınır vilayetlerinde kurulan 21 kampta, 400 binden fazla Suriyeliye de kamplar dışında barınak, güvenlik, sağlık ve eğitim hizmeti sunulduğunu kaydeden Avcı, şunları söyledi:

" Suriye'de çocukların eğitim hakkı engelleniyor. Oysa Türkiye'deki kamplarda bulunan 45 bin civarında Suriyeli öğrenciye bin 923 öğretmenle 693 sınıfta ilk ve orta öğretim derecelerinde eğitim veriliyor. Türkiye, Suriyeli yüzlerce öğrenciye yüksek öğretim imkanı da sağlıyor. Türkiye, silah ve bomba seslerinden kaçarak ülkemize gelen Suriyeli çocukların eğitimine verdiği destekle barış dolu bir Suriye'nin inşasına katkıda bulunmuş oluyor. Bu çocuklar ilerde Suriye ile Türkiye'nin ilişkilerine katkı sağlayacak ve bizim elçilerimiz olacak. Bizde sendika olarak Suriyeli çocuklara dönük eğitim faaliyetlerinin belli bir standartta yürütülmesi ve bu alanda yeni çalışmaların projelendirilmesinin yanı sıra iş birliğini güçlendirici faaliyetler planlayacağız." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürkan Avcı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title