Haberler

Dere Yatağında Markalaşmanın Bedeli

İstanbul'daki Selin 20 Markaya Verdiği Zarar 50 Milyon Lirayı Aştı.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, sel felaketinin ardından İkitelli, Güneşli bölgelerindeki markalar üzerinde yaptıkları incelemede en az 20 markanın afetten etkilendiğini belirterek, "Bölgede işletmesi olan markamızın zararının yaklaşık 50 milyon lira olduğunu belirledik" dedi. Selden, Sabri Özel, Karaca, Süvari, Sarar, Seven Hill markalarımız büyük zarar gördüklerini açıklayan Akyiğit, "Önümüzdeki günlerde kesin hesaplama yapıldığında zararın gerçek boyutu ortaya çıkacaktır" dedi..

  • VİDEO

  • VİDEO

  • VİDEO

Ekrem Akyiğit yaptığı yazılı açıklamada, BMD üyesi firmalardan bir bölümünün üretim tesisleri, depoları ve mağazalarının Basın Ekspres Yolu üzerinde ve yakın çevresinde yer aldığını, hali hazırda zararı hesaplanamayan çok sayıda markanın bulunduğunu bildirdi.

Çok sayıda ürünün zarar gördüğünü ya da hiç kullanılamaz hale geldiğine dikkat çeken Akyiğit, birçok firmanın makine parkının zarar gördüğünü, bu firmaların yeniden tam kapasiteyle üretime geçmelerinin 3-4 ay sürebileceğinin altını çizdi.

-ÖDEMELER ERTELENSİN, DESTEK ESİRGENMESİN -

BMD Başkanı Ekrem Akyiğit, bölgede yaşanan sel felaketinin, genel hayata etkili afetler kapsamına alınmış olmasını önemli bir adım olarak niteleyerek, sele maruz kalan bölgedeki markalar ve ticari işletmeler için vergi ve sosyal güvenlik ödemelerinde belli bir süre erteleme, banka kredisi olan firmaların kredi taksitlerinin, bankalar tarafından bir süreliğine ertelenmesi, belli bir miktarın üzerinde zarar gören firmaların, zararlarını ve acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere, diledikleri takdirde devlet bankalarından sıfır veya çok düşük faizli kredi desteği, üretim tesisi veya depoları uzun sürede eski haline dönebilecek firmalara, geçici bina tahsisi, sigorta prosedürlerinin hızlandırılması, Halkalı Gümrüğü'nde ithalat ve ihracat için bekleyen ürünlerin, daha fazla zarar görmemesi için hızla kaldırılması taleplerinde bulundu.

-MARKA MARKA ZARAR LİSTESİ-

Ekrem Akyiğit üye firmaların bir bölümünün bölgedeki Deposite AVM ve Prestij Mall'daki mağazalarında da hasar oluştuğunu ifade ederek, markaların ön inceleme sonucu ortaya çıkan zarar tablosunu şöyle sıraladı:

KARACA Genel Merkez'de zarar 2,5 milyon TL

SABRİ ÖZEL Fabrikada zararı 45 milyon TL

SÜVARİ Genel Müdürlük, perakende mağaza, sevkiyat bölümü 2,5 milyon TL

SEVEN HILL Fabrikada zararı 2,5 milyon TL

RODİ JEANS İkitelli mağazası 500 bin TL

BOYNER Prestij Mall'deki mağazasında dekorasyon, ürün zararı ve iş kaybıyla 2 ay kapalı, hasar hesaplanamadı.

ALTINYILDIZ

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title