Haberler

Demirtaş: Sırtımızı PKK'ya Dayamıyoruz, O Söz Söylendiyse İstifa Ederiz

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, partisinin sırtını ne silaha, ne de PKK'ya dayamadığını, eğer Figen Yüksekdağ'ın böyle bir sözü varsa hemen istifa edeceklerini söyledi.

1 Kasım öncesi seçim çalışmaları için Londra'ya giden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Selahattin Demirtaş, HDP'nin kendini Kandil, İmralı ve Türkiye'de artan milliyetçilik, şiddet olayları arasında sıkışmış hissetmediğini kaydederken, '' Eş genel başkanımızın "Sırtımızı PKK'ya dayıyoruz" diye bir cümlesi varsa, ikimiz de istifa etmeye hazırız. Eş başkanımız "Sırtımızı, YPG'ye ve orada direnen güçlere dayıyoruz" demiştir.'' dedi.

"YENİ MÜZAKERE SÜRECİNİN KAPILARI AÇIK"

''PKK'nin nihai olarak Türkiye'ye karşı savaşı bitirip, silahları tümden bırakacağı bir sürecin yeniden başlaması gerektiğini düşünüyoruz'' diyen HDP Eş Başkanı, 'yeni müzakere sürecinin kapalı kapılar ardında değil, yasal bir çerçevede şeffaf, parlamentonun devrede olmasıyla yürütülmesi gerektiğini' söyledi.

"PKK'YA SIRT DAYAMA" SORUSU VE İSTİFA YANITI

6 milyon seçmenin oyunu aldınız. Eş Genel Başkanınız Figen Yüksekdağ'ın tartışılan bir açıklaması var. "Sırtımızı PKK'ye, PYD'ye dayıyoruz" diye. Sizin, 6 milyon oy almış bir parti olarak, sırtınızı halklara dayamış olmanız gerekmiyor mu? sorusuna

Demirtaş: Siz BBC gibi ciddi bir kuruluşsunuz. Eş genel başkanımızın "Sırtımızı PKK'ya dayıyoruz" diye bir cümlesi varsa, ikimiz de istifa etmeye hazırız. Eş başkanımız "Sırtımızı, YPG'ye ve orada direnen güçlere dayıyoruz" demiştir. Kime karşı? IŞİD saldırılarına karşı. Biz IŞİD'in değil, oradaki YPG'nin ve diğer güçlerin yanındayız. "Biz sırtımızı PKK'ye dayıyoruz" diye bir cümle asla yoktur." cevabını verdi.

"YPG VE PYD'NİN YANINDAYIZ"

HDP Lideri, Demirtaş "Biz sırtımızı ne silaha, ne de PKK'ye dayıyoruz, ama Suriye'deki, özellikle Suriye'nin kuzeyindeki Rojava Kürdistanı'ndaki savaşta, biz YPG'den yanayız, PYD'den yanayız ve bunu söylemekten de hiç imtina etmedik. Biz IŞİD'den yana değiliz. IŞİD barbar bir tecavüz ordusudur, PYD bir halk hareketidir bizim için. O nedenle oradaki savaşta biz onlardan yanayız tutumunu ortaya koyduk. Yoksa eş başkanımız "Biz sırtımızı PKK'ye dayıyoruz" diye bir açıklama asla yapmadı. Bunun düzeltilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Kandil Dağı İmralı Londra Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500

Yorumlar (468)

Eré:

VAN DA YAŞIYOROM VE BUNU HİEDİYORUM SİZ SIRTINIZI BİR ZAMANLAR KÖYDE HALKA PİSLİK YEDİREN 28 ŞUBATÇI FAŞİSTLERE VE ONLARIN KOMİNİST ORTAKLARINA DAYAMİŞSINIZ

160
3
yanıtYanıtla
hayat:

yorumlari okudukca ne mal insanlarimiz varmis demekten kendimi alamiyorum. Bu durumlarda hep aziz nesini aniyorum. Kardesim adamin iddiasi acik. Elinde varsa kaniti olan cikarsin. Bunlarda istifa etsin. Demekki yok oyle bisey. Helal olsun Demirtasa. Durust siyasetci. Oylar HDP ye.

67
93
yanıtYanıtla
KUZUMobil-IOS:

Demirtaş ne farkeder onlar terör örgütü. Değil mi ? Tencere dibin kara senin ki benimkinden kara misali bu vatanı bölemeyeceksiniz bayrağımızı indiremeyeceksiniz gelin bu Ülkede hep beraber insanca yaşayalım sizler de dürüst olun ona göre siyaset yapın Artık Analar ağlamasın

102
1
yanıtYanıtla
VATAN:

ALLAH BELANI VERSİN, ŞEHİTLERİMİZİN ANALARININ EŞLERİNİN HAKKINI RABBİM ALSIN SENDEN!!!

90
3
yanıtYanıtla
zaza23:

oy değil can veririz senin için. . .

11
77
yanıtYanıtla
13ZAZA:

ZAZALARI PİSLİKLERINIZE BULAŞTIRMAYIN

yanıt7
yanıt1
karapence:

ne fark ederki..kadin milletin gozunun icine baka baka direk pkk yi isaret etmiyormu..zaten o dediklerinin hepsi pkk ya bagli degillermi...madem sirtini onlara dayiyon ne diye Turkiyede yasiyorsunuzki gidin onlarla beraber yasayin la..Hem milletin parasini yiyorsunuz hem ekmegini sonra ona dayandik buna dayaniyoz o bize dayiyor gibi konusursunuz...Bu ulkeye demokratik uymuyor..osmanli sistemi lazim..

70
11
yanıtYanıtla
diren amed:

helal sana demirtas

35
36
yanıtYanıtla
01Mobil-ANDROID:

yaşasın HDP oylar HDP ye

31
39
yanıtYanıtla
teröristMobil-ANDROID:

seçim yaklaştıkça barış türküsü çalmaya başladı yemezler selo

41
22
yanıtYanıtla
Tüm 468 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title