Haberler

Demirtaş'ın Çağrısına Suç Duyurusu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç ile röportaj - Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kılınç, terör operasyonlarının sürdüğü Sur ilçesine yürünmesi yönündeki çağrısıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu Kılınç: "Şu anda Sur'da çarpışmakta olan askerimiz, polislerimiz ve korucularımız şehit ya da gazi olurken, hem onların oradaki cesaretlerini artırma hem de bu gibi kişilerin üzerine cesaretle gidebileceklerin bu vatan topraklarında olduğunu göstermek amacıyla başvuru yaptım" HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürüyüş çağrısıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç ile röportaj - Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kılınç, terör operasyonlarının sürdüğü Sur ilçesine yürünmesi yönündeki çağrısıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu

Kılınç:

"Şu anda Sur'da çarpışmakta olan askerimiz, polislerimiz ve korucularımız şehit ya da gazi olurken, hem onların oradaki cesaretlerini artırma hem de bu gibi kişilerin üzerine cesaretle gidebileceklerin bu vatan topraklarında olduğunu göstermek amacıyla başvuru yaptım"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesine yürüyüş çağrısıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç duyurusunu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdiğini söyledi.

Demirtaş'ın, basın açıklamasıyla, güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik operasyonların gerçekleştirildiği Sur'a doğru halkın ayaklanmasını istediğini belirten Kılınç, "Demirtaş'ın çağrısı halkın bir kısmının diğer kısmına karşı tahrik ederek kamu güvenliği açısından açık bir tehlikenin ortaya çıkmasına zemin hazırladı" dedi.

Kılınç, son aylarda yürütülen operasyonlarla bölge halkının can ve mal güvenliği korunarak terör olayları nedeniyle yaşam alanı daralan insanların güç koşullardan kurtarılmasının amaçlandığını vurguladı.

"Çağrı, kışkırtmak amaçlı"

Söz konusu bölgelerde güvenlik güçlerinin zor şartlarda çalışmasına rağmen yapılan tehlikeli çağrıların kamu çalışanlarının görev yapmalarını engelleme mahiyetinde olduğuna dikkati çeken Kılınç, "Bu çağrı, Diyarbakır halkını devlet görevlilerine karşı kışkırtmak amaçlı yapıldı. Direnmeye çağırmak, korku, endişe ve panik havası yaratmakla ülkenin kamu düzeninin, birlik ve beraberliğinin bozulması isteniyor" diye konuştu.

Kılınç, insanları sokağa dökme gibi bir tutum ve davranış karşısında 30 seneden beri devletine hizmet eden bir kişi olarak kendisini sorumlu addederek suç duyurusunda bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu anda Sur'da çarpışmakta olan askerimiz, polislerimiz ve korucularımız şehit ya da gazi olurken, hem onların oradaki cesaretlerini artırma hem de birilerinin bu gibi kişilerin üzerine cesaretle gidebileceklerin bu vatan topraklarında olduğunu göstermek amacıyla başvurumu yaptım. Yeri geldiği zaman bu topraklar için bir çakıl taşı için gözümüzü kırpmadan feda edebiliyorsak, barış zamanında da bu devlete ihanet edenlere karşı dik durmamız, dirayetli olmamız gerektiğine inandığım için suç duyurusunu yaptım."

Kılınç, 53 yaşında olmasına rağmen terörle mücadele çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Zeki Kılınç Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

title