Haberler

Demir Çelik İşçileri Sendika Değişikliğini Halay Çekerek Kutladı

Sivas'ta Türk Metal Sendikası'na kayıtlı 460 demir çelik fabrikası işçisi Çelik-İş Sendikası'na geçiş yaptı.

Sivas'ta Türk Metal Sendikası'na kayıtlı 460 demir çelik fabrikası işçisi Çelik-İş Sendikası'na geçiş yaptı. İşçiler sendika değişikliğini kent meydanında davul-zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan 460 işçi, haklarının yeterince savunulmadığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde üyesi oldukları Türk Metal Sendikası'ndan ayrıldı. Toplu olarak Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Çelik-İş sendikasına geçiş yapan işçilerin bir bölümü, bu kararlarını kent meydanında halay çekerek kutladı. Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül de işçilerin yanında yer aldı. Davul-zurna eşliğinde yaklaşık yarım saat halay çeken 100'e yakın işçi, daha önceki sendiklarının kendilerini en zor günlerinde yalnız bıraktığını öne sürdü.

İşçiler adına açıklama yapan Mustafa Erturhan, "Geçmişte üyesi bulunduğumuz Türk Metal Sendikası en temel haklı taleplerimize sahip çıkmadı. Bizler haklarımızı kendimiz talep ettik ve bunun karşılığında büyük sıkıntılar yaşadık. En zor günümüzde Türk Metal Sendikası'nı yanımızda değil karşımızda gördük. Bu attığımız adımla tüm emekçi arkadaşlarımızın özlük hakları, yaşam standartları ve refah düzeylerinin Çelik İş Sendikası ile birlikte hak ettiğimiz en yüksek seviyelere çıkacağına inanıyoruz" dedi. Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ise, sendikalarına geçiş yapan işçilerin daima yanlarında olacaklarını ifade etti. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demir Çelik Cengiz Gül Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title