Haberler

Şenol Güneş Tiflis'te Yaşananları Kınadı

Güncelleme:

Tiflis'te maç sonrası yaşananlara değinerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, Tiflis'te yapılanları kınıyorum.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşgenel Başkanı Kamuran Yüksek, ilk kez Kürt bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'a destek istedi.

DBP Eşgenel Başkanları Kamuran Yüksek ile Emine Ayna, Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantısında HDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a destek istedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki üç adaydan Demirtaş'ın Kürt olduğunu ve bunu gururla dile getirdiğini söyleyen Kamuran Yüksek, Bütün Kürtlerin, Kürt halkının tamamı bu tarihsel gerçeği görerek Sayın Selahattin Demirtaş'ı desteklemeleri gerektiğini belirtiyoruz. Bütün Kürt çevreleri ve yapıları Selahattin Demirtaş'ı desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz. Bu gerçeğe, kimliğine, özgür geleceğine, taleplerini, diline, kültürüne, onuruna sahip çıkma adına Demirtaş'ı desteklemelidir. Kendisini orada bulmalıdır. Onu, bu halkı temsil eden Selahattin Demirtaş'tır. Bu halkın bir çocuğu halkın bağrından çıkmış, yetişmiş, bu onurlu kimliği taşıyarak Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir arkadaşımızdır dedi.

Yüksek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kendilerini destekleyen yapılarla birlikte devlet adına bu seçime girdiğini ileri sürerek, Devletçi bir siyaset tarzı sahibidirler. Türkiye siyasetinin gelmiş olduğu aşama ve şuanda devletçi olan siyasi çizgilerin ortaya çıkması açısından da oldukça önemli seçim sürecine girmiş oluyoruz. En alt tabakası olarak tanımlanan ama bizim en onurlu, kesim olarak ifade ettiğimiz halk kesimlerinin, yoksul insanların, Kürtlerin, Alevilerin özellikle Alevilerin ötekileştirilmiş bütün inançların ortak adayı ve kendilerini bulabilecekleri aday Selahattin Demirtaştır. ve bu bir demokratik toplumcu siyaset çizgisidir dedi.Alevilerin CHP'de yer aldığını söyleyen Yüksek, Özellikle Alevi kesimi başta olmak üzere tüm farklı inançlara, tüm bu yoksul, ezilen, demokrasiden yana, kendisine solda tanımlayan kesimlere şunu belirtmek istiyorum. Sizin yeriniz Halkların Demokrasi Partisi'dir, Sizin yeriniz Demokratik Bölgeler Partisi'dir. Sizin destekleyeceğiniz aday sizi temsil edebilecek aday Selahattin Demirtaş'tır. Artık burada bir kırılma olmalıdır, artık kararını vermelidir. Bu CHP'yle yol alınamaz ve Türkiye'nin değişimin, dönüşümün önünde tıkaç rolü oynayan parti Cumhuriyet Halk Partisidir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Kamuran Yüksek Şenol Güneş Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title