Haberler

Davutoğlu-İvanov Görüşmesi

Makedonya Cumhurbaşkanlığı: "Görüşmede, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı"

Makedonya Cumhurbaşkanlığından, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov görüşmesinde, iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve ilişkilerin güçlendirilmesi konularının ele alındığı bildirildi.

Makedonya Cumhurbaşkanlığı'ndan, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı İvanov'un, iki ülke arasında geleneksel dostluk bağlarının bulunduğu, AB ve NATO üyelik sürecinde Makedonya'ya verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür ettiği ifade edildi.

Davutoğlu ve İvanov'un görüşmede ayrıca turizm, savunma ve eğitim alanlarında iş birliği konularını ele aldıkları belirtilirken, İvanov'un özellikle, "Medeniyetler İttifakı" oluşumu ile daha yakın iş birliği kurmak istediği vurgulandı.

Görüşmede ayrıca, bölgedeki gelişmelerin, dış tehditler ve terörle mücadele konusunda istihbarat  alanında iş birliğinin de ele alındığı kaydedildi. - Üsküp

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gyorge İvanov Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title