Haberler

Davos Dünya İletişim Forumu Türkiye'de Düzenlenecek

İletişim dünyasının profesyonellerini bir araya getiren Davos Dünya İletişim Forumu, 3-4 Kasım'da "Krizler ve Şanslar: Ülke, Şirket ve Kişisel İtibar" temasıyla İstanbul Üniversitesi'nde yapılacak.

İletişim dünyasının profesyonellerini bir araya getiren Davos Dünya İletişim Forumu, 3-4 Kasım'da "Krizler ve Şanslar: Ülke, Şirket ve Kişisel İtibar" temasıyla İstanbul Üniversitesi'nde yapılacak.

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Davos Dünya Ekonomi Forumu'nun bir uzantısı olarak 5 yıldan bu yana düzenlenen Dünya İletişim Forumu'nda, krizlerle dolu bir dünyada kişisel, kurumsal ve ülke itibarı için yapılabilecekler tartışılacak.

İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 3-4 Kasım'da toplam 7 oturumda gerçekleştirilecek forum, Türkiye'de düzenlenen ilk Davos organizasyonu olma özelliği de taşıyor.

Forumun Türkiye Direktörü İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural, Türkiye'de özellikle krizlerle dolu şu dönemde yapılacak ilk Davos organizasyonu olması nedeniyle, forumun büyük anlam ve önem taşıdığını belirtti.

"Kriz ve iletişimi birlikte yönetmek gerekiyor"

Kriz ve itibarın yalnızca kağıt üstünden konuşulamayacağını dile getiren Vural, "Genellikle yaşanmamış, tecrübe edilmemiş durum ve şartları her zaman doğru anlayıp kavrayabilmek, dolayısıyla çare üretebilmek pek mümkün olamıyor. Türkiye krizlerle yaşamayı öğrenmiş bir ülke ama krizde etkili iletişim yapma konusunda büyük eksiklikleri var. Bunları konuşmak, farklı uzmanlığa sahip profesyonellerin bakış açılarını ve önerilerini öğrenmek gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın, özellikle de bu coğrafyanın bir kez daha büyük krizler yaşadığını belirten Vural, daha pek çok krizin yaşanacak gibi göründüğünü, bu nedenle kriz ve iletişimi bir arada başarıyla yönetmek konusunda hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.

Davos Dünya İletişim Forumu Kurucusu ve Başkanı Yanina Dubeykovskaya da bu forum gibi çok saygın bir markanın temel misyonunun, dünya çapındaki üyeleri bir araya getirip, uzmanlık ve tecrübelerini dinlemek olduğunu ifade ederek, her yıl Mart ayında Davos'ta düzenli olarak toplanan forumun bu sene Türkiye'de düzenlenmesinin önemine değindi.

Dubeykovskaya, forumun İstanbul'un gerek Türkiye'ye, gerekse bölgeye iletişim açısından önemli bilgi birikimi sağlamasını umduğunu dile getirdi.

Forum hakkında

Davos Dünya İletişim Forumu Türkiye Direktörü Prof. Dr. Ali Murat Vural ve Global Başkan Yanina Dubeykovskaya'nın konuşmalarıyla başlayacak forumun açılış konferansını, Hollywood'da pek çok film stüdyosu, sinema yıldızı ve pop starın iletişim danışmanlığını yapan Allan Mayer verecek.

Amerika Seatle'dan Huffington Post Gazetesi "Twitter Powerhouses Series" yaratıcısı, sosyal medya uzmanı ve Twitter fenomeni Sean Gardner, yine Amerika Los Angeles'tan Hollywood starlarıyla yaptığı söyleşilerle tanınan televizyon gazetecisi Rasha Goel, Kanada'dan Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Ukrayna Özel Gözlemcisi ve Sözcüsü Michael Bociurkiw, İsviçre'den uluslararası iletişim uzmanı ve GLION Yüksek Öğretim Enstitüsü Rektörü Jon-Hans Coetzer, İngiltere'den The Stable House'un kurucu ve yönetici ortağı, aynı zamanda uluslararası iletişim ve kriz yönetimi uzmanı Richard Linning, Kuala Lumpur'dan Malezya hükümetinin stratejik iletişim danışmanı Nurul Shamsuri, İtalya'dan uluslararası dijital ve sosyal iletişim danışmanı Gianni Catalfamo, Unilever Grubunun Kuzey Afrika, Orta Doğu, Türkiye, İsrail, Rusya, Ukrayna ve Belarus Yönetim Kurulu Üyesi Irina Bakhtina, Moskova'dan kamu diplomasisi iletişim uzmanı Ekaterina Lavrova ve yine Moskova'dan şehir markaları uzmanı Vasily Dubeykovskiy da foruma katılacak.

Forumda, Türkiye'den de TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren'in de aralarında bulunduğu bazı şirketlerin yöneticileri ve iletişim direktörleri konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Hollywood Ali Murat Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title