Haberler

Daeş'ten Kurtarılan Türkmen Beşir Köyündeki Okulları Tika Onaracak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), DAEŞ’ten kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Türkmenlere yardım elini uzattı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), DAEŞ'ten kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Türkmenlere yardım elini uzattı. Türkmen Beşir köyünün iki okulunu TİKA onaracak.

Terör saldırıları sonucu yaralanan Iraklılara ve özellikle Türkmenlere yardım elini uzatan ve hastanelerinde tedavi imkanı sağlayan Türkiye, Irak'ta şiddet olaylarından kaçan sığınmacılara da insani yardımlar yapıyor. Türkiye, terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Türkmenlere yardım elini uzattı. Türkmen Beşir köyünün yeniden imarı için yardım elini uzatan ilk komşu ülke Türkiye oldu. TİKA'dan bir heyet Kerkük'e bağlı Türkmen Beşir köyünü ziyaret etti. TİKA heyetine Irak Türkmen Cephesi Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Hasan Turan, Kerkük İl Meclisi Üyesi ve ITC Sözcüsü Ali Mehdi ve Kerkük Şii Vakfı Başkanı Şeyh Habib Semin de eşlik etti.

Terör örgütü DAEŞ, 17 Haziran 2014 tarihinde Beşir köyüne saldırarak işgal etmiş, çok sayıda vatandaş saldırı sonucu şehit olmuş ve 550 hane tamamen yıkılmıştı. Ayrıca sosyal ve kamu alanları olan resmi binalar, sağlık ocakları, okullar ve camiler kullanılamaz hale getirilmişti. Beşir köyü 30 Nisan 2016 tarihinde kurtarıldı ancak Türkmen köyündeki yıkım hala gözler önünde duruyor. TİKA ve Türkmen yetkililerinden oluşan heyet, Beşir İlkokulu ve İmam Sadık İlkokulunu ziyaret ederek yerinde incelemeler yaptı. Irak'ın Kerkük vilayetine bağlı Beşir köyündeki iki okulun onarımını TİKA gerçekleştirecek.

TİKA heyeti, meydana gelen tahribat ve yıkımdan dolayı üzücü bir manzara ile karşı karşıya olduklarını dile getirerek, okulların onarımlarına en kısa zamanda başlayacaklarını belirtti.

TİKA heyetinin alandaki incelemelerine desteğiyle kolaylık sağlayan ITC Genel Başkan Yardımcısı Hasan Turan ise, DAEŞ'ın saldırılarından dolayı Beşir köyünün yüzde 80'inin yıkıldığını belirtti. Turan, "Komşu ülke Türkiye'nin TİKA vasıtasıyla Beşir köyündeki onarım ve tadilatı üstlenmesinden memnunuz. İncelemelerde bulunan TİKA heyetinin iki ilköğretim okulunun onarılması sözü bizi gerçekten mutlu etti. Bu yardımlardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Sağlık ocağının ve caminin yeniden yapılması talebimize de kayıtsız kalınmayacağını umut ediyoruz" dedi.

Kerkük Şii Vakfı Başkanı Şeyh Habib Semin de, Türkmen Beşir köyünün yeniden imarına katkı sağlayan TİKA ve Türkmen yetkililere teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Turan Türkiye Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

title