Haberler

Colombia Üniversitesi'nden AYM'ye Küresel İfade Özgürlüğü Ödülü

Güncelleme:

Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında olan ABD'deki Columbia Üniversitesi, ilk kez verdiği "Küresel İfade Özgürlüğü Ödülü"ne Türkiye Anayasa Mahkemesi'ni layık gördü.

Columbia Üniversitesi, "Küresel İfade Özgürlüğü" ödülünü iki ayrı kurumla beraber Türkiye Anayasa Mahkemesi'ne verdi.

HAŞİM KILIÇ DÖNEMİNİ KAPSIYOR

Columbia Üniversitesi Rektörü Lee C. Bollinger'ın girişimiyle oluşturulan ödül, uluslararası hukuk normlarını teşvik ederek ifade özgürlüğünü güçlendiren yargı kararlarını ve dünya çapındaki hukuki temsili baz alınarak verildi. Ödül, Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı olduğu dönemde verilen kararlar için verildi. İktidarın internet ve sosyal medya kısıtlamaları, Kılıç'ın AYM başkanı olduğu dönemde durdurulmuş, bu kararlardan dolayı Haşim Kılıç, AK Parti tarafından çok sert dille eleştirilmişti.

ÖDÜLÜN VERİLME NEDENİ İNTERNET KARARLARI

Türkiye Anayasa Mahkemesi'ne ödülün verilme gerekçesi şöyle açıklandı:

"Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe giren İnternet Yasası'ndaki mevzuat değişikliklerini hükümsüz kılarak çevrimiçi (online) ifade özgürlüğünü korudu. Değişiklikler Türkiye'nin Telekomünikasyon İdaresi Başkanlığı'na mahkeme kararı olmadan web sitelerini bloke etme ve online faaliyetler hakkında gözetim yapma yetkisi verecekti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi Twitter ve YouTube yasağını da verdiği kararla bozdu."

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GÜÇLENDİREN YARGI KARARLARINI BAZ ALIYOR"

Columbia Üniversitesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Columbia Üniversitesi'nin ilk Küresel İfade Özgürlüğü Ödülleri Türkiye Anayasa Mahkemesi, Zimbabwe Anayasa Mahkemesi ve Medya Yasal Savunma Girişimi'ne (MLDI) verilecek. Bu yılın başlarında Üniversite rektörü Lee C. Bollinger tarafından oluşturulan ödül, uluslararası hukuk normlarını teşvik ederek ifade özgürlüğünü güçlendiren yargı kararlarını ve dünya çapındaki hukuki temsili baz almaktadır. Türkiye Anayasa Mahkemesi'nin görüşleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarından yoğun şekilde alıntı yapmıştır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

OsmanlıMobil-IOS:

Sahiplerinden ödül almış haşim.

13
37
yanıtYanıtla
mehmet:

resmen türkiyenin düsmesini hükümtin yikilmasini arz eden ''''insanlariz'''' demisler

6
40
yanıtYanıtla
işin özümobilWeb@haberler.com:

Adamı Avrupa anlamış bizimkiler anlayamamış.

35
9
yanıtYanıtla
mızrak:

BELLİ Kİ; BABALARINDAN MESAJ ALMIŞ. . . KİME ÇALIŞTIĞI BELLİ OLUYOR. . . TAYYİP ERDOĞAN IN HAKLI OLDUĞUNUN BELGESİ. . . DURMAK YOK YOLA DEVAM

5
31
yanıtYanıtla
mehmet:

burda yorum yapan bazı akp liler efendilerinden ödül almışlar diyor. ama erdoğnın da israil den ödül aldığını unutuyorlar. balık hafızalılar. .

24
6
yanıtYanıtla
tahtmMobil-ANDROID:

hırsızlar ve yolsuzluk yapanlar ümmetten olamazlar.

7
22
yanıtYanıtla
tamer:

hizmetlerinden ötürü beyler

4
25
yanıtYanıtla
13bitlislimobilWeb@haberler.com:

Haşim bey, bir vatandaş olarak sana büyük saygım var.

19
7
yanıtYanıtla
TürkmobilWeb@haberler.com:

Amerika buna ödül verdiyse bu türkiye için iyi biri değil ak parti doğru yolda

2
24
yanıtYanıtla
turkmenmobilWeb@haberler.com:

demek ki bunlar hain. Amerika vatanseverlerimizi sevmez. Emekli olduktan sonra memleketlerine gitsinler.pensilvanya olabilir

7
18
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title