Haberler

Çifte Mutluluğa, Terörden 7 Kurşun

Kutlama yemeğinden dönüp evinin kapısından gireceği sırada sırtından 7 kurşunla vurularak öldürülen, 4 ay önce baba olan Engin Yıldırım'ın, eşinin atamasının yapılmasıyla çifte sevinç yaşadığı öğrenildi.

KENDİ YERİNE TABUTU GELDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine atanan eşinin göreve başlaması için yanında giden, kutlama yemeğinden dönüp evin kapısından gireceği sırada sırtından 7 kurşunla vurularak öldürülen Engin Yıldırım'ın İzmir'deki baba ocağına ateş düştü. 4 ay önce baba olan Yıldırım'ın eşinin atamasının yapılmasıyla çifte sevinç yaşadığı öğrenildi.

Aliağa Tüpraş'a bağlı akaryakıt ünitesinde işletme teknisyeni olarak görev yapan 31 yaşındaki Engin Yıldırım, 2008 yılında hayatını birleştirdiği Sevcan Yıldırım'la hayatlarında yepyeni bir sayfa açtı. 4 ay önce bebeklerinin dünyaya gelmesiyle büyük mutluluk yaşayan aile, Sevcan Yıldırım'ın 1 ay önce Yüksekova Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu'na rehber öğretmen olarak atanmasıyla da çifte sevinç yaşadı.

GÖREVE BAŞLAMAYA GİTTİ

Engin Yıldırım, göreve başlaması gereken eşi Sevcan Yıldırım'ın yanında bulunmak için yıllık izine ayrılarak birlikte Yüksekova'ya gitti. Burada ev tutup yeni bir hayat kuran eşine ve 4 aylık bebeğine destek olmaya çalışan Engin Yıldırım, dün (salı) akşam saatlerinde ailesi ve yakınlarıyla kutlama yemeğine gitti.

ARKADAN HAİN SALDIRI

Birlikte döndükleri sırada eve girmeye hazırlanan Engin Yıldırım, bu sırada teröristlerin arkadan yaptığı saldırıda, sırtına isabet eden 7 kurşunla hayatını kaybetti. Yanında bulunan yakını Hülya Kutlar da bacağından yaralandı. Eşinin gözleri önünde can veren Engin Yıldırım'ın cenazesi, ilk olara otopsi için Van'a götürüldü. İşlemleri tamamlanan Engin Yıldırım'ın cenazesinin, havayoluyla İzmir'e getirileceği ve yarın (perşembe) cem evindeki törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

MESAİ ARKADAŞLARINDAN DA TEPKİ GELDİ

Engin Yıldırım'ın ölüm haberini alan İzmir'deki yakınlarının ve meslektaşlarının yüreğine acı düştü. Yıldırım'ın bağlı bulunduğu Petrol İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Son dönemlerde, kent merkezlerinde artan terör ve şiddet olaylarında onlarca sivil yurttaşımız ve güvenlik görevlimiz hayatını kaybetmiştir. Petrol İş Sendikası olarak bu şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, sorumluların yakalanarak biran önce adalete teslim edilmelerini bekliyoruz. Bu tür çatışmalı ortamlar toplumda, sarınlarımızın barışcıl yollardan çözümüne yönelik umutları yok etmektedir. Petrol İş Sendikası olarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki, ülkemizin sorunları barış içinde demakratik yollarla çözülmelidir" denildi.

KENDİ YERİNE TABUTU GELDİ

Engin Yıldırım'ın cenazesi, akşam saatlerinde uçakla İzmir'e getirildi. Adnan Menderes Havalimanı'ndan önce Sevcan Yıldırım ve dört aylık kızını karşılayan yakınları, daha sonra kargo bölümünden Yıldırım'ın cenazesini alıp Buca İlçesi'ndeki Cemevi'ne götürdü. Teröre kurban giden Yıldırım'ın, aynı uçakla kendisinin İzmir'e dönmeyi planladığı ancak tabutunun geldiği öğrenildi.

KALLEŞÇE VURULMAYI HAK ETMİYORDU

Yıldırım'ın vurulduğu sırada yanında olan ve olay anını anlatan Sevcan Yıldırım, "Eve girerken büyük bir gürültü duydum. O an ses bombası patladı zannettim. Eşim kanlar içinde yere yığıldı. Ondan seken kurşunlarda Hülya'ya isabet etti. Ben eşimi kanlar içinde gördükten sonra üzerine kapanarak yardım istedim. Daha sonra bizi Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Eşim top sakallı ve iri yapıya sahipti. Burada emniyet yetkilileriyle görüştüm. Bana kısa süre önce Yüksekova'ya geldiği için polis zannedilerek böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olabileceğini söylediler. Ancak ne olursa olsun, kime benzerse benzesin kocam böyle kalleşçe arkadan vurularak öldürülmeyi hak etmiyordu. O çok iyi bir insandı. Orada kısa sürede kendisini sevdirmişti. Bunu hayatını kaybettiği için söylemiyorum. Zaten vatandaşlarda bizleri sık sık uyarıyorlardı. özellikle hava karardıktan ve saat 20.00'den sonra dışarı çıkmamamızı söylüyordu. Çünkü bu saaten sonra yaşanacak olaylardan kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Herkes kendi yaşamını zorlukla sürdürüyor" dedi.

KORKUNÇ ŞÜPHE

Gözüyaşlı eş Sevcan Yıldırım, saldırının kendisine yönelikte olabileceğini ileri sürerek, "Ankara'da, Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğretmen atamalarında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin bir köyüne tayini çıkan sınıf öğretmeni, kendisinin KPSS'den çok yüksek puan aldığını ve fakültesini birincilikle bitirdiğini söyleyip bu tayini hak etmediğini dile getirmişti. Benim de ilk olarak tayinim Yüksekova'nın bir köyüne çıktı. Ancak bebeğimden dolayı tekrar Yüksekova'nın merkezine nakledildim. Vatandaşlar, sık sık televizyona çıkıp Yüksekova hakkında böyle kötü sözleri söyleyen öğretmenin tepki gösterilmek üzere beklendiğini söylemişlerdi. Benim de tayinim merkeze çıkınca bu saldırının o öğretmen zannedilerek bana yapılmış olabileceğini de düşünüyorum. Ama saldırıyla ilgili hiçbir açıklayıcı bir bilgi yok" dedi.

Engin Yıldırım'ın, yarın, Buca Kuruçeşme Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title