Haberler

CHP Milletvekilleri Adliye Nöbetinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti'nin Malatya’nın Hekimhan ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etmesinin ardından oy pusulalarının getirildiği Malatya Adliyesi önüne gelerek nöbet tutmaya başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti'nin Malatya'nın Hekimhan ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etmesinin ardından oy pusulalarının getirildiği Malatya Adliyesi önüne gelerek nöbet tutmaya başladı.

Hekimhan ilçesinde seçimi, CHP Belediye Başkan Adayı Ali Seydi Millioğulları 44 oy farkla kazanmıştı. AK Parti'nin İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine, oy pusulaları yeniden sayılması için gece saatlerinde İl Seçim Kurulu'na getirildi.

Oy pusulalarını yeniden sayılıp sayılmaması konusunda Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği karar beklenirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Ali Seydi Millioğulları ve çok sayıda partili adliye önünü gelerek beklemeye başladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Hekimhan'da AKP şantaj ve tehditle sandıktan alamadığı seçimi maalesef masa başında almaya çalışıyor. Yargıyı ve Seçim Kurulu'nu baskı altına alarak büyük bir gerginliğe sebep olmaktalar. Hekimhan'da şantaj yaptı, tehdit etti, insanların üzerinde baskı kurmaya çalıştı, beceremedi, seçimi almadı. Hekimhan CHP'nin adayını seçti. Gerilen Malatya, gerilen Hekimhan. 1 haftadan beri sonuç alamadım. Hekimhan'da yapılan itirazlar sonucunda başarılı olamadılar. Şimdi de tekrar başvuruda bulunarak sandıkların açılmasını istiyorlar. Bu Malatya ve Hekimhan açısından doğru değildir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, "Türkiye'nin her yerindeyiz çünkü Türkiye bu seçimleri yapamamıştır. 50 yıldan beri en şaibeli seçim yapılmıştır. Bütün Türkiye'de büyük bir şaibe altında olan seçimler vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'de dürüstlüğe yakın yapılmaya çalışan seçimleri de berbat etmiştir. Buradayız, nöbetteyiz. Yurttaşlarımızla beraber oylarımıza sahip çıkmak için buradayız. AKP, 12 yıllık iktidarlık döneminde ilk defa bu dönemde bir düşüş yaşadı ve bu düşüş giderek de devam edecektir. Türkiye 6-7 gündür oylarını sayamıyor, böyle bir sistem olamaz. Şimdiye kadar böyle bir seçim yaşanmamıştı. Geçerli ve geçersiz oylar birbirine karıştırılıyor. Bilerek yanlışların yapıldığı böyle bir seçim olmamıştı" diye konuştu.

CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Ali Seydi Millioğulları da, yapılacak sayım sonucunda yine kendilerinin kazanacağını söyledi.

CHP'lilerin Malatya Adliyesi'nin önündeki bekleyişi sürerken, YSK'nın oyların yeniden sayılıp sayılmayacağına dair vereceği karar bekleniyor. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veli Ağbaba Hekimhan Ak Parti Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title