Haberler

CHP'li Türkmen: Malatya Valili Koca Şehrin Güvenliğini Nasıl Sağlıyor?

Tbmm Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Malatya Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle almış olduğu karar doğrultusunda Adana Demirspor'un kenti terk etmek zorunda kalmasını eleştirdi ve "Malatya Valiliği, koca şehrin güvenliğini nasıl sağlıyor?

Tbmm Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Malatya Valiliği'nin güvenlik gerekçesiyle almış olduğu karar doğrultusunda Adana Demir spor'un kenti terk etmek zorunda kalmasını eleştirdi ve "Malatya Valiliği, koca şehrin güvenliğini nasıl sağlıyor?" diye sordu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan CHP Adana Milletvekili Türkmen, Adana Demir spor kafilesinin, Elazığ spor ile oynayacağı play-off maçı öncesinde Malatya'da yaptığı kampın yarıda kesilerek, kenti terk etmek zorunda bırakılmasının bir skandal olduğunu belirtti. Malatya Valiliği'nin bu yanlış kararla spor ve spor ruhunu oluşturan dostluk ve kardeşliği, şiddet eylemlerine teslim ettiğini savunan Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Söz konusu müsabakanın yerel değil de, uluslararası bir müsabaka olması durumunda güvenliği birinci derecede sağlamakla sorumlu olan kişi ve kurumlar, o uluslararası takımı da sınır dışı mı edeceklerdi ? Valiliğin, Adana Demirspor kafilesine uyguladığı bu yaptırımı kınıyor, bu ve buna benzer olası eylemlerde de yetkililerin sorumlulukları doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, kamuoyunun takdirine sunuyorum."

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elif Doğan Türkmen Adana Demirspor Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title