Haberler

Chp'li Şeker'den "Fişleme" Sorusu

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Genelkurmay bünyesinde Seferberlik Tetkik Kurulu adı altında herhangi bir yapılanma oluşturulmuş mudur? Fişlenen vatandaşlarla ilgili kayıtlar Seferberlik Tetkik"...

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, "Genelkurmay bünyesinde Seferberlik Tetkik Kurulu adı altında herhangi bir yapılanma oluşturulmuş mudur? Fişlenen vatandaşlarla ilgili kayıtlar Seferberlik Tetkik Kurulu'nda var mıdır?" diye sordu.

Şeker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "Adları geçmişteki kontrgerilla faaliyetleriyle özdeşleştirilen Muharebe Arama Kurtarma Birimi, Seferberlik Tetkik Kurulu ve Özel Kuvvetler Komutanlığı hakkında devletin farklı birim ve yetkilileri tarafından verilen farklı ve çelişkili bilgiler spekülasyonlara neden olmaktadır" diyerek şu soruları yöneltti:

"Genelkurmay bünyesinde Muharebe Arama Kurtarma (MAK) birimi adı altında herhangi bir yapılanma oluşturulmuş mudur? Hangi yıl kurulmuştur? Görevleri nelerdir? Bu yapılanma kaç kişi görev almıştır? Hangi faaliyetlerde kullanılmıştır?

Genelkurmay bünyesinde Seferberlik Tetkik Kurulu adı altında herhangi bir yapılanma oluşturulmuş mudur? Hangi yıl kurulmuştur? Kurul'da kaç kişi görev almıştır? Kurul'un görevleri nelerdir? Hangi faaliyetlerde kullanılmıştır?

Genelkurmay bünyesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı adı altında herhangi bir yapılanma oluşturulmuş mudur? Hangi yıl kurulmuştur? Kaç kişi görev almıştır? Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın görevleri nelerdir? Hangi faaliyetlerde kullanılmıştır?

Vatandaşları fişleme yukarıda adı geçen yapılanmaların görevleri arasında mıdır? Fişlenen vatandaşlarla ilgili kayıtlar Seferberlik Tetkik Kurulu'nda var mıdır?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Şeker Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title