Haberler

CHP'li Nurlu'dan Bakan Kılıç'a "Ensar Vakfı" Sorusu

Chp Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 25 Nisan'da gerçekleştireceği '57'inci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü'nü, Ensar Vakfı ile birlikte organize etmesine tepki gösterdi.

Chp Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 25 Nisan'da gerçekleştireceği '57'inci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü'nü, Ensar Vakfı ile birlikte organize etmesine tepki gösterdi. Nurlu, programın Ensar Vakfı'yla yapılma gerekçelerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay'a soru önergesiyle sordu.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 25 Nisan'da yapacağı '57'nci Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü' davetiyesi CHP'nin tepkisini çekti. Davetiyede Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanında Ensar Vakfı'nın adının bulunmasını eleştiren CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, "Karaman'da Ensar Vakfı yurtlarında, Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerce kiralanan evlerde barınan 45 çocuğun tecavüze ve cinsel istismara uğramasının gündeme gelmesinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın 'bir kereden bir şey olmaz' demesi, toplumda büyük bir tepkiye neden olmuştur. Küçük çocuklara tecavüzle gündeme gelen bir vakfın, resmi bir kurum tarafından organize edilen Manisalı gençlerin şehitlere vefa yürüyüşü etkinliğine dahil edilmesi ve davetiyede adının bulunması büyük bir skandal olarak değerlendirilmektedir. Karaman'da tecavüze uğrayan çocukların davasının görüldüğü bir dönemde Ensar Vakfı'nın adının resmi kurumlarla birlikte anılması kabul edilemez bir durumdur. Bu yaklaşım, çocuklara tecavüzü olağan ve meşru gösterme girişiminden başka bir şey olmadığı gibi, bu vatanın toprağını, namusunu, ahlak ve değerlerini korumak için canını vermiş olan Çanakkale Şehitlerine yapılmış büyük bir saygısızlıktır" dedi.

CHP'li Nurlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması isteğiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Nurlu önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

"Yurtlarında barınan çocuklara tecavüzle gündeme gelen Ensar Vakfı'nın Manisalı gençlerin etkinliğine nasıl bir katkısı olacaktır? Sponsorlar arasında adı geçen bu vakıftan etkinlik için ne kadar para alınmıştır? Devletin resmi kurumu olan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği bu etkinliğin sponsor listesinden adı çıkarılacak mıdır? Diyanet İşleri Başkanlığı, Ensar Vakfı ile aynı etkinlik içerisinde hangi gerekçeyle yer almıştır? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın herhangi bir tepkisi olmuş mudur? Toplumun büyük tepki duyduğu bir vakfı resmi organizasyona dahil eden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü'nü görevden alacak mısınız? Manisalı gençleri Ensar Vakfı'ndan uzak tutmak için hangi tedbirleri alacaksınız?"

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mazlum Nurlu Çanakkale Politika Güncel Haberler

title