Haberler

CHP'li Kara, Şüpheli Asker Ölümlerini Kitaplaştırdı

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, askerlik yaparken hayatını kaybeden ve ölümleri şüpheli olduğu iddialı edilen erlerin ailelerinin mektuplarını kitap haline getirdi.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, askerlik yaparken hayatını kaybeden ve ölümleri şüpheli olduğu iddialı edilen erlerin ailelerinin mektuplarını kitap haline getirdi.

Antalya'da bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen CHP'li Niyazi Nefi Kara, derlemelerden oluşan 'Er Mektubu Görülememiştir' kitabını tanıttı. Askerdeyken yaşamını yitiren askerlerin ailelerinin kurduğu derneği ziyaret ettiklerinde bu konuda kendilerinden destek istendiğini belirten Kara, 90'lı yıllardan bugüne kadar 2 bin 200 askerin şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini söyledi. Askeri yetkililerin ailelere bu ölümlerin intihar olduğunu söylediğini, ancak ailelerin buna inanmadığını kaydeden Kara şöyle dedi:

"Bu ölümlerin altında bir trajedi var. Her Türk erkek asker muhabbeti var, askere gitmeyene kız vermezler, adam yerine konmuyor düşünceleri var. Ama askere gittiğinde iş değişiyor. Kitaptaki ailelerin çocukları geri gelmedi. Aileler çocukların şehit sayılmasını istiyor. Tek dertleri bu."

ÖLEN ASKERDEN MERMİ PARASI

Bu konuda kanun teklifleri verdikleri hatırlatan Kara, kitapta bu tekliflerin yanı sıra, ailelerin mektuplarının yer aldığını aktardı. Ailelerle görüşmeler yaptıklarını belirten Niyazi Nefi Kara, "Ailelerin umutlarına katkı koymak istedik. Gençlere sahip çıkmak istedik. Ölen bazı askerlerden merminin parası isteniyor. Kitapla kamuoyunun dikkatini çekmek istedik" diye konuştu.

Kitapla bu ailelerin mektuplarının ilk kez görüleceğini anlatan Niyazi Nefi Kara, Genelkurmay'dan bu konuda ayrıntılı bilgi alamadıklarını vurguladı. Ailelerin çok üzgün olduğunu kaydeden Kara, yıllardır ağlayan aileler olduğunu dile getirdi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Niyazi Nefi Kara Antalya Politika Güncel Haberler

title