Haberler

    CHP'de İhsanoğlu'na Karşı Çıkan Vekiller toplantı Yaptı

    Güncelleme:

    CHP içinde İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan, ulusalcı ve sol kanatta yer alan milletvekilleri iki ayrı toplantı yaptı.

    İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıkan muhalif milletvekillerinin yaptığı toplantılar bugün de sürdü. Ulusalcı ve sol kanatta yer alan milletvekilleri iki ayrı toplantı yaptı.

    15 MİLLETVEKİLİ BİR ARAYA GELDİ

    Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre, CHP'de sol kanat olarak bilinen ve parti içinde 'genç grup' olarak adlandırılan, aralarında İlhan Cihaner, Özgür Özel, Müslim Sarı ve Hüseyin Aygün'ün de yer aldığı 15 milletvekili bir araya geldi.

    İLHAN CİHANER'DEN AÇIKLAMA

    CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner "Biz her ay düzenli olarak toplanıyoruz zaten, bu yeni değil, toplantılarımıza daha önce parti yöneticileri de katıldı" dedi. Cihaner, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak da görüşlerin ifade edildiğini ancak bildiri yayınlanması gibi bir konuyu görüşmediklerini söyledi.

    Her iki kanadın bildiri konusunda görüş birliğine varamadığı ve yeterli imzayı bulamadıkları konuşulurken, Ulusalcı kanatta yer alan isimler "değerlendirmeler sürüyor" mesajı verdi.

    YÖNETİM YAKIN MARKAJA ALDI

    İhsanoğlu'nun aday olarak önerilmesine parti içinden gelen sert tepkiler üzerine CHP yönetimi de milletvekillerini yakın takibe aldı. CHP Genel Merkezi'nden ve grup yönetiminden milletvekillerine "konuşmayın" uyarısı giderken parti disiplinine uyulmaması durumunda disiplin mekanizmalarının işletileceği mesajı verildi.

    CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken yaptığı açıklamada "Bu tartışmların makul seviyelerde sürmesi normaldir. Eleştiriye hepimizin saygısı var ama partinin disiplin kurallarının olduğu da bilinmelidir" dedi.

    GÖZLER PM TOPLANTISINDA

    CHP'de İhsanoğlu'nun adaylığına yönelik eleştiriler ve tepkilerin ardından en yetkili karar organı olan Parti Meclisi (PM), ilk toplantısını 23 Haziran'da yapacak.

    Aday belirleme sürecinde Kılıçdaroğlu'nun tavrını eleştiren ve partinin yetkili organlarına bilgi verilmediğini savunan PM üyelerinin eleştirilerini bu toplantıda da dile getirmesi bekleniyor. Bazı PM üyeleri ise kurultay sürecinin hızlandırılmasını isteycek.

    Parti yönetiminin ise tüzük gereği iki yılda bir yapılması gereken kurultayı Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle bir yıl erteleme kararı almak istediği belirtiliyor. Bu nedenle Parti Meclisi toplantısında kurultay tartışmasının yaşanması bekleniyor.

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    İlhan Cihaner Hüseyin Aygün Müslim Sarı Özgür Özel Politika Güncel Haberler

    Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

    Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

    Bakmadan Geçme

    Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
    İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

    İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

    500

    Yorumlar (8)

    zırto:

    ataturkun partisi heeeeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy resmen onun bunun partisi olmus

    33
    2
    yanıtYanıtla
    hakanhakancan01657@hotmail.com:

    atatürk partisi degik İRKCİ FASİT PARTİSİ BUNLAR

    yanıt0
    yanıt0
    zırto:

    kemalin sayesinde chp pkk iyice yakinlasti ataturkun partisinden eser kalmadi malesef

    20
    9
    yanıtYanıtla
    zırto:

    kemal kilicdaroglu sokaktaki dhkpc''ye nasil sahip ciktin ve berkine taziye ziyaretine gidigini unutmadik burakcan icin bir kelime bile soylemedin, bide kendini millete vatan sever olarak yuturmaya calisiyorsun sen kim vatansever kim

    19
    7
    yanıtYanıtla
    ADINI YAZIN EKREM.:

    PERVASIZ KEMAL..KENDİ PARTİNDE BİRLİGİ SAGLAYAMIYORSUN ..BİDE ÜLKEYİ YÖNETMEYE TALİPSİN ÖYLEMİ.. ATATÜRKÜN PARTİSİYYMİŞ...ATATÜRKTEN ESERMİ KALDI BE..

    19
    4
    yanıtYanıtla
    vedat erkul konya:

    kardeş,hala uyanamadınmı,kemal amcalar bu adayı CHP liler oy versin diye bulmadı.AKP liler oy versin diye,onlara gıyak olsun diye buldu.Birde mesut bulunursa,karşılamak için pijamalı adam hazır bekliyor.Halk bu kadar mı?enayi yerine konur kardeşim.

    3
    15
    yanıtYanıtla
    SANCARHAN:

    Cogu Yorumcular hep Chp yi Atatürkle bagdasdiriyorlar.Dogrudur,Chp Atatürkün kurdugu partidir,ama sonra ölümünü dört gözle bekleyen hain Inönünün partisi haline gelmistir.Bugünki Chp milletin Atatürke duyarliligi oldugu icin sadece onun semsiyesi altinda yürürler.Hatirlayalim,paralarda Atamizin resmi kaldirilmasi,mason localarin tekrar acilmasi Inönü tarafindan.Atatürk kapatmisti.Düsmanlari bile akin ederken Türkiyeye taputunun ucundan tutabilmek icin,Inönü gelmemistir bile.Bakti halkin duyarliligi sarsilmiyor,Atatürkün adini kullanarak bugünlere gelmislerdir.Bence bu konuda tarihciler aktif olmali.Türkhalkinin gözü acilmali.

    14
    3
    yanıtYanıtla
    zırto:

    chp''nin alevileri ve hdp''nin alevileri ic ice durumdalar hdp''den istifa eden chp''ye geciyor chp''den istifa eden hdp''ye geciyor bu ne is be ???

    12
    3
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title