Haberler

Çaycuma Belediye Başkanı: Devrettik Demekle Karayolları Sorumluluktan Kurtulamaz

– ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, çöken Çaycuma Köprüsü'nün belediyeye devredildiği ve devrederken bir sorununun bulunmadığı yönündeki...

– ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, çöken Çaycuma Köprüsü'nün belediyeye devredildiği ve devrederken bir sorununun bulunmadığı yönündeki açıklamasına cevap verdi. Başkan Gülşen, "Devrettik demekle Karayolları sorumluluktan kurtulamaz. Bizde ayıplı mal almış gibi itirazımızı yaparız" dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Bakan Yıldırım'ın 3 gün önce bir gazetede yer alan açıklaması üzerine gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Geçen 6 Nisan'da 48 metrelik bölümü çöken Çaycuma Köprüsü'nün devri konusunda kendilerinin görüşü alınmadığını söyledi. Karayolları Teşkilatlandırma Yasası'nın 13'üncü maddesi 2'nci bendinde, "Yerel yönetimlerle ilgili konularda görüş alınarak devir yapılır" ibaresinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Gülşen, şöyle dedi:

"Karayolları bizden herhangi bir görüş almamıştır. Bizde resmi herhangi bir yazısı yok. Bu konuyla ilgili belediye olarak Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 8 Haziran 2012 tarihinde resmi yazı yazdık. Belediyemizde köprülerle ilgili teknik bir gücün olmadığını, köprünün, Köprüler Daire Başkanlığı sorumluluğunda olması gerektiğini belirttik. Ancak bu zamana kadar tarafımıza bir cevap gelmedi. Şayet bu durum böyle devam ederse bizde kararın iptali için yargıya başvurabiliriz. Umarım bu yanlış uygulamadan tüm Türkiye'de vazgeçilir. Biz kurumları yıpratma çabasında değiliz. Hem DSİ hem de Karayolları ile ortak çalışmalarımız var. Çökmeyle ilgili adli soruşturma da devam ediyor. Bakanlığımız da köprünün çökmesinin doğal bir felaket olduğunu belirtiyor. Suçumuz varsa da çekmeye hazırız. Ancak, 'devrettik' demekle Karayolları sorumluluktan kurtulamaz. Bizde ayıplı mal almış gibi itirazımızı yaparız.'"

Başkan Gülşen, köprünün çökmesiyle alttaki Filyos Çayı'na düşen 15 kişiden, aralarında babası Kemal Gülşen'in de bulunduğu 10'unun cesedine ulaşıldığını, kayıp 5 kişiyi aramaların hala sürdüğünü sözlerine ekledi. - Zonguldak / Çaycuma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mithat Gülşen Zonguldak Ak Parti Çaycuma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title