Haberler

Caretta Carettalar Sonunda Denizle Buluştular

Nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Caretta ve Chelonia Mydas deniz kaplumbağalarının yavruları, Samandağ sahilinden denizle buluşturuldu.

Nesli tükenme tehlikesi altında olan Caretta Caretta ve Chelonia Mydas deniz kaplumbağalarının koruma altına alınan yuvalardan çıkan yavruları, Samandağ sahilinden denizle buluşturuldu. Yeşil kaplumbağa olarak bilinen Chelonia Mydas ve Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının korunaklı yuvalarında doğan yavrular, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve protokol üyelerinin katıldığı etkinlikle denizle buluşturuldu. Burada konuşan Lekesiz, Samandağ sahillerinde bin 200 yuvanın oluştuğunu belirterek, “Bunlardan 60 bin yavru çıktığını ve bu yavruların 45 bininin denizle buluştuğunu tespit ettik” dedi. Dünyayı güzelleştiren değerleri korumanın önemine dikkat çeken Lekesiz, “Sadece bu dünyada insan yaşamıyor. Nesli tükenmekte olan Caretta Caretta ve Chelonia Mydas yeşil kaplumbağaları insani olarak korumamız gereken canlılardır. Bu kaplumbağalar ilimiz ve ilçemiz Samandağ için çok önemlidir. Bunların korunması için MKÜ’nün oluşturduğu bir birim var. Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Belediyesi, Çevre Koruma Derneği, Samandağ halkına ve kaplumbağaların korunmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sabahın ilk ışıklarında düzenlenen etkinlikte, yüzlerce kişi kaplumbağaların denizle buluşmasını izledi. Etkinliğe Vali Lekesiz’in yanı sıra Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Garnizon Komutanı Metin Gezer ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Lekesiz Samandağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title