Haberler

Çankaya Belediyesi, Barınaktaki Hayvanlara Sıcak Yuva Arıyor

Çankaya Belediyesi tarafından, 'Yaşamak için yaşat' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında vatandaşların, bayram boyunca 24 saat hizmet veren barınaktan hayvan sahiplenebilecekleri belirtildi.

Çankaya Belediyesi tarafından, 'Yaşamak için yaşat' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında vatandaşların, bayram boyunca 24 saat hizmet veren barınaktan hayvan sahiplenebilecekleri belirtildi.

Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Yavru Sahiplendirme Merkezi'nde (YAVSA) bulunan yetişkin ve yavru köpekler ile kediler sahiplenilmeyi bekliyor. Çankaya Belediyesi, özel günlerde başlattığı sahiplendirme kampanyasını bu Ramazan Bayramı'nda da sürdürerek, isteyen vatandaşların Yeşilkent Mahallesi Mühye köyü üzerinde barınakta bulunan köpek ve kedilerin sahiplenilmesine olanak sağlıyor.

Çankaya Belediyesi tarafından 'Yaşamak için yaşat' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında vatandaşların, bayram boyunca 24 saat hizmet veren barınaktan hayvan sahiplenebilecekleri belirtildi. YAVSA içerisinde yer alan 67 yavru köpek ile çok sayıda yetişkin köpek ve kediyi sahiplenmek için vatandaşların sahiplenme formunu doldurmalarının yeterli olacağı ifade edilerek, sahiplenilen hayvanların tüm aşı ve bakımlarının

periyodik olarak belediye tarafından yapıldığı bildirildi.

Hayvan sahiplenilmede yıllara göre büyük artış yaşadıklarını ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 'Yeni Toplumcu Belediyecilik' anlayışı gereği her canlının yaşama hakkına sahip çıkarak sokak hayvanlarının da doğal yaşamından kopmamaları için 2010 yılında sahiplendirme uygulamasını başlattıklarını söyledi.

"İlk başladıkları yıl bin 685 hayvan sahiplenilirken 2011 yılında biraz düşüşle bin 604 hayvan, 2012 yılının ilk 7 ayında da 762 hayvan yeni sahiplerine kavuştu" diyen Tanık, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca hayvan barınakları yapmak, işletmek Büyükşehir Belediyeleri'nin görev, yetki ve sorumluluk alanı içerisinde olmasına rağmen sorumluluktan kaçmayarak veteriner hekim, veteriner teknikeri olmak üzere 60 personelimizle Türkiye'de iyi ölçüde sayılabilecek modern barınağımızda hayvanlara bakıyoruz" dedi.

Bayram boyunca ve diğer günlerde hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşların Mühye köyü içerisinde yer alan barınağa gelerek hayvan sahiplenebilecekleri vurgulanarak, 444 06 01 numaralı 'Çankaya Çözüm Merkezi' ile 442 37 18 numaralı barınağın sabit telefon hattından 24 saat bilgi alınabileceği kaydedildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Ramazan Bayramı Bülent Tanık Yeşilkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title