Haberler

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, çalışan kadınlarla birlikte çilek hasadı yaptı

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ziyaret ettiği Hüyük ilçesinde çilek bahçelerinde ürün toplayan kadınlarla birlikte çilek hasadı yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ziyaret ettiği Hüyük ilçesinde çilek bahçelerinde ürün toplayan kadınlarla birlikte çilek hasadı yaptı.

İlçe ziyaretlerini sürdüren Altay, Mutlu Mahallesi'nde çilek toplayan kadınların çalıştığı bahçeleri gezerek, kolaylıklar diledi.

Kadınlarla sohbet eden ve taleplerini dinleyen Altay, yerleşim merkezindeki elma bahçelerini de gezdi.

Hüyük'te İmrenler Mahallesi'ndeki TOKİ yolunda yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Altay, ilçe merkezinde pazar yerini ve esnafı ziyaret etti. Altay, daha sonra ilçeye kazandırılacak otogar inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Altay, Hüyük ilçesine bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi olarak 75 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, özellikle mahalle yolları, altyapı çalışmaları, sıcak ve sathi kaplama çalışmalarının halen yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Kırsalda temel amaçlarının insanların gelirini artırmak olduğunun da altını çizen Altay, Hüyük ilçesinde aslında bir kalkınma başarısının olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 15 milyon çilek fidesi dağıttık ve artık Hüyük çileği sadece Konya'da değil, Türkiye'de hatta yurtdışında da tanınır bir marka haline geldi. Şimdi bundan sonra yapılması gereken özellikle çileğin endüstriyel hale getirilerek satılması ve çiftçimizin gelirinin daha da artırılmasıdır. Bu anlamda, sulama yatırımlarımıza, tarımsal desteklerimize, altyapı yatırımlarımıza devam edeceğiz."

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de ziyaretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a teşekkür ederek, Hüyük'e yapılan 75 milyon liralık yatırımın ilçe olarak kendilerini şereflendirdiğini belirtti. Çiğdem, önümüzdeki yıllarda bölgeye daha güzel yatırımlar beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur İbrahim Altay Konya Hüyük Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title