Haberler

Büyükbaş Hayvan Çiftliğinde Deve de Yetiştiriyor

Güncelleme:

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Mehmetbeyli köyünde geçimini besicilik yaparak sürdüren 39 yaşındaki Ferda Yiğit, büyükbaş hayvan çiftliğinde deve de yetiştirmeye başladı.

Deve yetiştiriciliğini bir hobi olarak yaptığını belirten besici Ferda Yiğit, 19 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını söyledi. Yiğit, "Deve yetiştiriciliğini merak ediyordum. Bu merakım üzerine bir arkadaşım Suriye'den getirdiği iki deveyi bana verdi. Bende bu iki deveyi şimdi gördüğünüz gibi çiftliğimde beslemeye başladım. 2 ay önce geldiklerinde çok zayıf ve cılız hayvanlardı. Şimdi daha iyi hale geldiler" dedi.



Şu anda havaların sıcak olması nedeniyle develerin açık alanda bakımını yaptıklarını belirten Yiğit, "Tabii havaların soğumasıyla birlikte diğer hayvanlar gibi develerimizi de kapalı alana alıp, bakımlarını devam ettirmeyi düşünüyoruz. Develerimizi diğer büyükbaş hayvanların yediği yem ve ot gibi yiyeceklerle besliyoruz" dedi.

"İLK DEFA BİR DEVE YETİŞTİRİYORUZ"

Deve yetiştiriciliğini ilerleyen zamanlarda üretime yönelik de yapmayı planladıklarını anlatan Yiğit, "İlk defa bir deve yetiştiriyoruz. İleriki zamanlarda üretime yönelikte olabilir. İnsanlar develeri çok merak ediyorlar. Bazı vatandaşlar çiftliğe gelip develerin fotoğraflarını çekerken, kimileri ise kurban bayramı için kurbanlık olarak satılması talebinde dahi bulunuyorlar. Üretime yönelik deve yetiştireceğim" dedi.

MERAK EDENLER DEVEYİ GÖRMEK İÇİN ÇİFLİĞE KOŞUYOR

Çiftliği bakıcısı Satılmış Işıksoy ise ilk defa bir deve bakıcılığı yaptığını belirtirken, diğer hayvanlara göre bu işin daha zor olduğunu söyledi. İbrahim Özen adlı vatandaş ise ilk defa Yozgat bölgesinde bir deve gördüğünü, merak edip develeri görmek için Sorgun'da çiftliğe geldiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Sorgun Yozgat Politika Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (1)

ARSLAN ARSLAN:

KÖYÜMÜZE HAYIRLI OLSUN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title