Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılı dolayısıyla Alanya, Serik, Kemer, Akseki ve Kumluca ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılı dolayısıyla Alanya, Serik, Kemer, Akseki ve Kumluca ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Alanya'daki tören, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa geçildi.

Programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi.

Kemer

Kemer'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma töreninde de saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İlçede saat 09.05'i gösterdiği anda otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu.

Tören, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki programla sona erdi.

Serik

Serik ilçesinde ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Çelenk sunma törenine, Antalya Vali Yardımcısı ve Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, kamu kurum müdürleri, siyasi partile, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İkinci tören, Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Püseli, şunları söyledi:

"Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan Büyük Önder, 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz ve ey Türk gençliği birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.' diyerek kurduğu Cumhuriyete sahip çıkılmasını, çok çalışarak bilimde ve teknikte ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. Sizler her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde Ata'ya layık olmaya çalışmalı ve bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız."

Tören, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesi ve Selanik'ten Sonsuz Yolculuğa oratoryonun sunulmasıyla sona erdi.

Akseki

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Murat Beşikci, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Mustafa Dilek, Cumhuriyet Savcısı Güner Topal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, Belediye Kültür Salonunda devam etti.

Kumluca

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78'inci yıl dönümü dolayısıyla Kumluca'da da anma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra Mavikent Mustafa Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi'nde devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Slayt eşliğinde Atatürk'ün hayatının gösterilmesinin ardından ilçe genelindeki okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title