Haberler

Bursa'da İmam Hatip Lisesi'nde 28 Şubat Eylemi

Güncelleme:

Bursa'da 28 Şubat Platformu üyeleri, baş örtüsü yasağının 15. yıl dönümünde eylem yaptı.

Bursa'da 28 Şubat Platformu üyeleri, baş örtüsü yasağının 15. yıl dönümünde eylem yaptı.

Bursa 28 Şubat Platformu ve dönemin mağdur öğrencileri, Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde, 17 Aralık 1998 yılında başlayan baş örtüsü yasağının 15. yıl dönümünde protesto gösterisi yaptı. Açıklama öncesi iki kişi tiyatral gösteri yaptı.

Yasaklar sebebiyle eğitimini tamamlayamayan bir temizlik görevlisi, 28 Şubat darbecilerine göndermede bulundu. Baş örtüsü mağduru öğrencilerin taşıdığı pankartlardaki gazete kupürleri dikkati çekti.

Hiçbir zaman hukuk dışına çıkmadıklarını ifade eden dönemin Yeşil İHL öğrencisi Zeynep Orhan, "Buna rağmen, o zaman, sadece 13-15 yaşlarındaki kızlarımız değil, erkek öğrenciler, anne-babalarımız, dedelerimiz, ablalarımız da her türlü hakaret ve tehditle birlikte, kahraman polisimizin bonkörce kullandığı coplarından nasipleniyorlardı. Karakollara, emniyete ailelerimizle birlikte sürüklene sürüklene götürülüyorduk. Onlar bizim eğitimimizi engelledikleri halde, bizler ve bir kısım velilerimiz eğitimi engellemekten yargılanıyor, her türlü insanlık dışı muameleye tabi tutuluyorduk. Oruçlarımızı okulumuzun önünde copla açtıranlardan, onlara talimat verenlerden ve zulme sessiz kalanlardan Allah mutlaka bunun hesabını soracaktır" iddialarında bulundu.

1998 yılında Yeşil İHL'de öğretmenlik yaptığını belirten Servet Tunçel, "Baş örtüsü yasağı sebebiyle önce sürgün edildim, ardından da 40 öğretmenle birlikte meslekten ihraç edildik. Hepimizi birden meslekten atmadılar. Teker teker meslekten attılar. Orhan Taşanlar Bursa valisi olarak görev yapıyordu. Çevik Bir, 1. Ordu Komutanı olarak çalışıyordu. 'Bundan böyle hiçbir kamu kurumunda başörtülü çalışmayacak' diye talimatlar yağdırıyorlardı. Birçok okul müdürü yasağı deldiği gerekçesiyle işlem gördü" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

28 Şubat Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title