Haberler

Bursa'da Azerbaycan'ın Kuruluş Yıl Dönümü İçin Cumhuriyet Şöleni

BURSA Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Merinos AKKM'de 'Cumhuriyet Şöleni' düzenlendi.

BURSA Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle Merinos AKKM'de ' Cumhuriyet Şöleni' düzenlendi. Programda konuşan Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Handan Askeran Ton, Türk ve Azeri milletlerinin aynı kökten geldiğini ifade ederek, "2 devlet 1 millet anlayışıyla sizleri öz kardeşimiz, Türkiye'yi de Azerbaycan olarak görüyoruz" dedi.

BURSA Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 28 Mayıs 1918'de  Mehmet Emin Resulzade tarafından kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle ' Cumhuriyet Şöleni' düzenlendi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Mekezi'nde (MKKM) gerçekleşen etkinliğe Azerbaycan Milletvekili Eflatun Amaşov, Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Handan Askeran Ton, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç, dernek başkanları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

'SİZLERİ ÖZ KARDEŞ OLARAK GÖRÜYORUZ'

Etkinlikte konuşan Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ton, "100. Yıl Cumhuriyet Şölenimizi büyük bir ilgi ve cömertlikle destekleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a çok teşekkür ediyoruz. Biz tarihsel olarak aynı kökenden geliyoruz. 2 devlet 1 millet anlayışıyla sizleri öz kardeşimiz, Türkiye'yi de Azerbaycan olarak görüyoruz. Milli bayramlarımız da her 2 ülke için aynı değerde" diye konuştu. Daha sonra gecede Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Şefi Abdullah Kurbani'nin yönetiminde Ankara Devlet Operası Azerbaycan ezgilerini seslendirdi. Azerbaycan Kültür Derneği Halk Dansları Topluluğu'nun gerçekleştirdiği yöresel oyunlar izleyenler tarafından beğeni ile karşılanfı. Programın sonunda Vali Yardımcısı Nevzat Güngör tarafından Şef Abdullah Kurbani'ye grup adına çiçek takdim edildi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Azerbaycan Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title