Haberler

Bursa, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne Kabul Edildi

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHTTA) kabul edildiğini açıkladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne (EHTTA) kabul edildiğini açıkladı.

Vali Şahabettin Harput, valilik binasında Bursa'nın Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği'ne kabul edilmesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Bursa'da termal turizmin gelişmesi için Dağyenice Termal Turizm ve Gelişim Bölgesi de dahil birçok çalışmaya imza attıklarını anlatan Vali Harput, kentte saniyede 300 litre termal su bulduklarını ve 7 bin yatak kapasiteli termal turizm oluşturduklarını vurguladı.

Termal turizm çalışmalarının sonunda meyvesini verdiğini ifade eden Vali Harput, 11 Aralık 2012'de Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyonu'nun, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği ile görüşmelere başladığını kaydetti. Bursa termalini anlatan 30 sayfalık bir başvuru gerçekleştirdiklerini dile getiren Harput, 15 Mart'ta yapılan EHTTA Teknik Komite Toplantısında Bursa'nın Birliğe kabul edildiğini söyledi. Kentin böylece Tarihi Termal Kentler Avrupa Destinasyonu'na da girdiğine dikkat çeken Vali Şahabettin Harput, EHTTA Genel Temsilcisi Michel Thomas Penette'nin 23-24 Mayıs'ta Bursa'ya geleceğini, Bursa'nın da 13 Haziran'da genel meclis toplantısına katılacağını belirtti.

Vali Harput, Bursa'nın termal tanıtımının tüm dünyaya yapılacağının altını çizerek, EHTTA'nın içinde Almanya, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti gibi 10 ülkeden 25 üyenin yer aldığını kaydetti.

"1/1000 ÖLÇEKLİ PLANLARI BEKLİYORUZ"

Kentteki termal turizm hizmeti sunan firmaların bu aşamadan sonra kendilerine daha fazla çeki düzen vermesi gerektiğini aktaran Vali Şahabettin Harput, termal tesisler kurulması planlanan Dağyenice projesini de değerlendirdi. Harput, Dağyenice'nin öneminin daha da artmaya başladığını ifade ederek, "Talepler gelmeye devam ediyor. Orada beklediğimiz 1/1000 ölçekli imar planının henüz kesinlik kazanmaması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndaki görüşmeler devam ediyor. Bundan sonra planın onaylanmasına müteakip oradaki diğer aşamalara yönelik çalışmalar devam edecek" dedi.

"BU İŞİ ACELEYE GETİRMİYORUZ"

Gazetecilerin 'Dağyenice için yapılan 1 milyar dolara ulaşan tekliflerin ne aşamada olduğu' sorusuna Vali Harput şöyle yanıt verdi:

"Tek başına biz yapalım diyenlerde var ama şu an 12 tane ayrı yatırımcı teklifi de var. Biz bütün bunları aceleye getirmeden hangisi doğru olur hangisi yanlış olur diye değerlendiriyoruz. Plan uygulamalarının tam bitmemesi dolayısıyla tüm teklifleri kenarda tutuyoruz. Şu an hiçbir yerel, ulusal veya uluslararası firmayla angaje olmuş değiliz. Bu süreci aceleye getirmeden sürdürüyoruz.

'1/1000 planların neden onaylanmadığını' da yanıtlayan Harput, "Bu iş pat diye olmaz. Plan içerisinde şurada şunu yapalım, burada bunu yapalım denir. Bu işin zamanı yok. Bu bir süreçtir. Bürokrasinin kendi içinde bir süreci var. Onun içersindeyiz" diye konuştu. - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title