Haberler

Burdur Makü Orkestrası Polonya'da

Makü Orkestrası Polonya'daBURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öncülüğünde kurulan Halk Ezgileri Oda Orkestrası, Polonya'da gerçekleştirilen IV'üncü Kaliski Festiwal Choralny'de Türkiye'yi temsil etti.

Makü Orkestrası Polonya'da

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öncülüğünde kurulan Halk Ezgileri Oda Orkestrası, Polonya'da gerçekleştirilen IV'üncü Kaliski Festiwal Choralny'de Türkiye'yi temsil etti.

MAKÜ Müzik Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde, Doç. Dr. Zeki Nacakcı yönetiminde kurulan Halk Ezgileri Oda Orkestrası 16-21 Mayıs tarihleri arasında Polonya'nın farklı şehirlerinde verdikleri Türk Halk Müziği konserleriyle Türkiye ve Türk müziğini tanıttı. Orkestra, 13th International Festival of University Choirs and Orchestras Universitas Cantat 2017 kapsamında dünyaca ünlü Wieniawski Keman Yarışmasının yapıldığı Poznan Adam Mickiewicz Üniversitesi UAM konser salonunda, diğer tüm konserlerinden farklı bir repertuarla Türk müziği ve çalgılarını öne çıkaran bir konser gerçekleştirdi. Orkestra, konser sonunda yoğun alkışlar sonucunda beğeni alan eserleri tekrar seslendiren tek müzik topluluğu oldu. Orkestra son olarak festivale katılım sağlayan tüm toplulukların katılımıyla oluşan yaklaşık 300 kişilik koro ve Big Band of I.J. Paderewski Music Academy orkestrası ile canlı yayınlanan final kapanış konserini gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türkiye Polonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title