Haberler

Bodrum Tarım Arazisinde Başlayan Yangın Ormanı da Yaktı

Tarım arazisinde başlayan yangın ormanı da yaktıMuğla'nın Bodrum İlçesi'nde çıkan yangında, alevler 1 hektar tarım arazisi ile 5 hektarlık Halep çamları ile kaplı ormanlık alanı küle çevirdi.

Tarım arazisinde başlayan yangın ormanı da yaktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çıkan yangında, alevler 1 hektar tarım arazisi ile 5 hektarlık Halep çamları ile kaplı ormanlık alanı küle çevirdi.

Güvercinlik Mahallesi, Kuyucak Mevkisi'nde, yol kenarındaki bir tarım arazisinden bugün saat 17.00 sıralarında alevler yüksemeye başladı. Yoldan geçen bir araçtan atılan sigaradan çıktığı sanılan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayılıp, halep çaklarıyla kaplı ormanlık alana da sıçradı. Bölgeye iki uçak, bir helikopter, sekiz arazöz, dört itfaiye aracı ve 40 orman işçisi sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmalarına vatandaşlar kürek, tırmık ve dal parçalarıyla destek verdi. Alevler yaklaşık 1.5 saatte güçlükle söndürülürken, 1 hektar tarım arazisi ve 5 hektar ormanlık alan küle döndüğü bildirildi. Jandarma yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güvercinlik Kuyucak Bodrum Muğla 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title