Haberler

Bist, Türk Lirası Varlıklarına Göre Pozitif!

Güncelleme:

Çin tarafından 60 milyar $ değerindeki ürüne getirilen % 5-10 arasında ek vergi ile daha yumuşak tepkilerin verilmesiyle küresel hisse senedi piyasalarında soluklanma görüldü.

Yurtiçinde bankaların TCMB'de tuttuğu TL cinsinden zorunlu karşılıklara verilen faizin % 7'den % 13'e çıkarılması haberi ile dün %1.16 yükseliş kaydeden Bankacılık Endeksinin paralelinde BİST 100 de günü %0.57 yükselişle 94,887 seviyesinden kapattı. Perşembe günü açıklanacak olan Orta Vadeli Plan, piyasalar tarafından merakla beklenmeye devam edilirken sabah itibariyle Asya piyasaları karışık, Amerikan vadelileri ise yatay seyir izlemekte.

USDTRY… Kurda kırılganlık sürüyor... Suriye'ye ilişkin jeopolitik risklerin gündemde olduğu ortamda Türkiye CDS'lerinde görülen yaklaşık % 3 düzeyindeki yükseliş ve Arjantin Peso'sunda görülen değer kayıpları paralelinde USDTRY paritesinde 6.46 seviyesi denendikten sonra kurda bir miktar gevşeme görüldü.

EURTRY… Parite yatay, TL zayıf seyrediyor... EURUSD paritesinde ki yatay harekete rağmen TL varlıkların genel değer kaybı eşliğinde EURTRY paritesinde yükseliş görüldü.

EURUSD… FED öncesi parite yatay... Ticaret savaşı gündemiyle dalgalanan paritede 1.1730 seviyelerinin test edilmesinin ardından Çin'in verdiği nispeten yumuşak cevap beraberinde paritede bir miktar gevşeme görüldü. Uzun vadede Amerika ile Euro bölgesi arasında % 1 reel faiz farkı kapanması olası görünmediğinden paritede aşağı yönlü hareketin devamı beklenebilir.

XAUUSD… Pozitif risk iştahı altına yaramadı … 3.03 seviyelerini gören ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve pozitif seyreden risk iştahı dolayısıyla hisse piyasalarında görülen iyimser hava altında kısmi değer kayıplarını beraberinde getirdi.

GLDGR… Gram altın gündemi takip ediyor… Yurtiçinde açıklanacak OVP ve haftaya yapılacak olan FED toplantısı öncesinde yatay bantta sıkışma görülen gram altında uzun vadede yükseliş trendinin devamı beklenebilir.

BRENT… İyimser hava eşliğinde Brent pozitif… Küresel gündem olan ticaret savaşının ciddi bir risk unsuru olarak fiyatlanmaması ile emtialarda görülen genel değer kazancı Brent petrolun kayıplarını geri almasını sağladı.

S&P 500… Gündem Ticaret Savaşı… Ticaret savaşında Çin tarafından gelen yumuşak cevabın oluşturduğu iyimser fiyatlama ile bakır fiyatlarında görülen % 4 ve Brent petrol fiyatlarında görülen % 1 yükseliş eşliğinde S&P 500 endeksi yükselişini sürdürdü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title