Haberler

Binlerce Avroluk Heykellere Beyzbol Sopalı Yıkım

"Yıkım Şenliği" ile sona erecek.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve 150 bin kişinin ziyaret ettiği Uluslararası Antalya Kum Festivali, 11 Kasım'da düzenlenecek

"Yıkım Şenliği" ile sona erecek.

Festival Direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin bir yılı daha başarıyla geride bıraktığını ve önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördüğünü bildirdi. Karaca, festivalin bu yıl yaklaşık 150 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini kaydetti.

Karaca, 12 ülkeden yaklaşık 25 sanatçının katıldığı etkinliğin heykel sayısı, kullanılan kum ve alan açısından dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden olduğunu belirtti. Festivalin bu yıl 11 Kasım'da düzenlenecek etkinlikle dünyadaki örneklerinde görülmedik biçimde sona ereceğine değinen Karaca, "Etkinliğimize o gün gelenler son kez heykelleri gezdikten sonra bizim özel olarak hazırlattığımız kıyafetleri giyerek beyzbol sopalarıyla 20'şerli gruplar halinde heykelleri yıkma fırsatı yakalayacaklar. O gün ciddi bir stres atacaklarını düşünüyorum hem de böylesine farklı bir etkinliği hayatları boyunca unutamayacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Etkinlik için tüm hazırlıkları tamamladıklarını anlatan Karaca, etkinliğe katılacak ziyaretçilerden herhangi bir ek ücret alınmayacağını ve yıkım sırasında kullanacakları beyzbol sopalarının da kendileri tarafından verileceğini söyledi. Karaca, yıkım sırasında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla etkinliğe katılacak ziyaretçilere baret, gözlük ve yelek de verileceğini bildirdi.

-4 heykelin yıkımına izin var-

Heykellerin her birinin ortalama 7 ile 8 bin avro değerinde olduğunu ifade eden Karaca, bölgeye kum dağılımını önlemek için ziyaretçilerin toplam değeri yaklaşık 32 bin Avro olan Jurassic Park, Batman, Marilyn Monroe ve King Kong heykellerini yıkabileceklerini kaydetti.

Gelecek yıl düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin temasının "İmparatorluklar" olacağını ifade eden Cem Karaca, 7 bin metrekarelik alanın özel 2 bin metrekaresinin Türk imparatorluklarına ayrılacağını söyledi. Bu alanda, Cengiz Han, Atilla, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman gibi tarihte iz bırakmış imparatorların heykellerinin olacağını bildiren Karaca, diğer bölümde ise Sezar, Aslan Yürekli Richard, 14. Louis, Napolyon gibi unutulmayan tarihi karakterlerin heykellerinin bulunacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Cem Karaca Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title