Haberler

Binbaşgil: Piyasalardaki Harekete Rağmen Sendikasyon Maliyetini Düşürdük

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, küresel piyasalardaki hareketliliğe rağmen, sendikasyon kredini yenilerken maliyetleri düşürmeyi başardıklarını söyledi.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, küresel piyasalardaki hareketliliğe rağmen, sendikasyon kredini yenilerken maliyetleri düşürmeyi başardıklarını söyledi. Akbank Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota da, sendikasyon kredisi maliyetini 15 bps düşürerek LIBOR/EURIBOR+ yüzde 0.75'e çektiklerine işaret etti.

Akbank, geçen yıl aldığı 851.4 milyon euro ve 367.7 milyon dolar karşılığı 1.3 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme yüzde 100'ün üzerinde talep geldi. Ayrıca, Akbank'ın Temmuz ayında imzaladığı 275 milyon dolarlık 3 yıl vadeli sendikasyon kredisine gelen ilave talep ile bu kredinin tutarı da 335 milyon dolara yükseldi. Akbank her iki krediye gelen toplam 1.65 milyar dolarlık talebin 1.55 milyar dolar tutarındaki bölümünü karşıladı.

Başarıyla gerçekleşen sendikasyon kredisinin, yatırımcıların Türkiye ekonomisine ve Akbank'a olan güveninin işareti olduğunu vurgulayan Binbaşgil, "Ağustos 2015 sendikasyonumuzla uluslararası piyasalardaki hareketliliğe rağmen maliyetleri düşürmeyi başardık" dedi ve ekledi:

"ABD ekonomisinden gelen olumlu sinyaller, Fed'in faiz artırımını yıl sonundan önce gerçekleştireceği beklentisini güçlendiriyor. Buna karşın Çin ekonomisindeki son gelişmelerin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ekonomik performansını etkileyeceği öngörülüyor. Uluslararası piyasalarda hareketlilik ve jeopolitik belirsizliklere rağmen 1 yıllık sendikasyon kredimizi 15 ülkeden 41 bankanın katılımıyla, borçlanma maliyetlerini düşürerek yeniledik. Ayrıca, Temmuz ayında imzaladığımız 2006 yılından bu yana bir Türk bankasınca yapılan ilk 3 yıl vadeli sendikasyon kredimize ilave talep gelmesi sonucu tutarı arttırdık. Akbank olarak, sektörümüze ve ekonomize destek sağlamaya devam edeceğiz."

Kerim Rota da, kredi ile bir yandan vadeyi uzatırken, diğer yandan da Asya ve Ortadoğu'dan yeni katılımcı bankalar kazandıklarına işaret ederek, "Türk sendikasyon piyasasındaki yatırımcı tabanını genişlettik" dedi ve ekledi:

"Bir yıllık sendikasyon kredisi maliyetimizi geçen yıla göre 15 bps düşürerek LIBOR/EURIBOR+ yüzde 0.75'e çektik. Sendikasyon kredilerinde maliyetleri belirleyen, yatırımcı tabanını genişleten, vadeyi uzatan banka olarak, piyasaya yön veren konumumuzu sürdürdük."

(Fotoğrafı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Binbaşgil Akbank Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title