Haberler

Bijuterı’de Moda Bu Fuarda

2.Bijoux Expo Turkey 2011 Bijuteri Ve Aksesuar Fuarı Birbirinden Göz Alıcı Takı Tasarımları Ve Renkli Bijuteri Ürünleri İle Moda Takipçilerine Kapılarını Açtı.

2.Bijoux Expo Turkey 2011 Bijuteri ve Aksesuar fuarı birbirinden göz alıcı takı tasarımları ve renkli bijuteri ürünleri ile moda takipçilerine kapılarını açtı.

TİM Başkan vekili Tahsin Öztiryaki,İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi,Bijuder Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Uğur ve Demos Fuarcılık genel müdürü Hüseyin Aslan'ın açılışını gercekleştirdiği fuar Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

ilk gününde 3.000 ziyaretçi tarafından gezilen fuarın en çok ilgi gören taraflarından biri de Etna yanardağından çıkan lavlardan yapılan özel tasarımlı takılar oldu. Cemil İpekçi ve Muammer Ketenci'nin de özel olarak hazırladığı takılar ilginç showlarla ziyaretçilere sunuldu.

Açılışta söz alan Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki; ' İthalat ve ihracat bağlamında bijuteri sektörü önemli bir noktadadır. Fakat Dünya bijuteri piyasasından Türk firmalarının aldığı payın fazla olmadığını ve bu payın artırılması gerektiğini düşünüyorum.'dedi.Markaların tanıtımı adına fuarların önemine işaret eden Öztiryaki, 'Fuarların alan olarak darlığı söz konusu. Kendimizi en iyi ülkemizde anlatabiliriz. Bunun için yurt dışında yapılan fuarlar kadar Türkiye'deki fuarlara da destek verilmesidir.' temennisinde bulundu.

ITKIB Başkanı Hikmet Tanrıverdi konuşmasında; 'Yaklaşık 13 milyar dolar ile aldıkları hazır giyim ihracatını gelecek 4 yılın sonunda 20 milyar dolar ile teslim etmeyi amaçladıklarını belirten Hikmet Tanrıverdi, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te 60 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için de yeni stratejiler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Bijuteri ve aksesuar tekstilin kardeş sektörü haline geldi.

Modanın gelişimi ile artık hazirgiyimde kullanılan tekstil aksesuarları da bijuteri sektörünün önemli bir kısmını oluşturuyor. Türkiye'nin ekonomik problemlerinin istihdam yaratan, üretim odaklı, ihracata dayalı sanayilerin geliştirilmesi ile çözülebileceğini vurgulayarak, bijuteri sektörünün de bu özellikleri fazlasıyla taşıdığını düşünüyorum' dedi.

Konuşmaların ardından TİM Başkanı vekili Tahsin Öztiryakiler, İTKIB Başkanı Hikmet Tanrıverdi,Bijuder Fuar komite Başkanı Doğan Apleren,Bijuder Yönetim Kurulu Başakanı Eyüp Uğur ve Demos Fuarcılık genel müdürü Hüseyin Aslan tarafından 2. Bijoux ExpoTurkey Bijuteri ve Aksesuar Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi.

Bijoux Expo Turkey, Türkiye'yi sektörün başlıca merkezi haline getirecekBijoux Expo her geçen gün artan etkileyici bir ziyaretçi ve firma katılımı ile Türkiye'yi dünyadaki bijuteri ve aksesuar sektörünün başlıca merkezlerinden bir haline getiriyor. Sektörün önde gelen firmalarını buluştururken, yerli ve yabancı yüzlerce ziyaretçiye de ev sahipliği yaparak verimli iş görüşmelerinin odak noktası haline gelen Bijoux Expo, Bijuteri ve aksesuar modasında yeniliğin adresi olma yolunda hızla ilerliyor.

Onbinlerce takı görücüye çıktıDünyanın dört bir yanından gelen imalatçıları, distribütörleri, ithalatçıları, ihracatçıları, perakendecileri, toptancıları, zincir mağazaları, tedarikçileri bir araya getiren fuarda; yerli ve yabancı on binlerce ürün görücüye çıktı. Kadın ve erkek özel tasarım bijuteri, çocuklara özel aksesuar ve takılar,gözlük,saat ve tekstil aksesuarları gibi çok geniş bir yelpazeye sahip olan ürünler sergilendi. Ziyaretçiler, fuar esnasında son trendleri, moda renkleri, gelişmeleri, yeni tasarımları görme ve inceleme fırsatı buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title