Haberler

Beykozlularla "Bize Müsaade" Sohbeti

Güncelleme:

TV ekranlarının ilgiyle takip edilen söyleşi programı "Bize Müsaade", "Beykoz Söyleşileri" kapsamında ilçe sakinleriyle buluştu.


Haşmet Babaoğlu, Selahattin Yusuf ve Gökdemir İhsan'ın konuk olduğu etkinlikte kültürel ve sosyal hayatımıza dair birçok farklı konu ele alındı.

Moderatörlüğünü Gökdemir İhsan'ın üstlendiği programda Haşmet Babaoğlu ve Selahattin Yusuf, geleneksel kültür, popüler kültür, kapitalizm ve kent estetiği üzerine değerlendirmeler yaptılar.

Modern Kültür Bir Arzu Fabrikasıdır

Programın konuklarından Haşmet Babaoğlu, konuşmasında modern dünya ve insan üzerine yaptığı değerlendirmede "Modern kültür insanı bir arzu fabrikasına dönüştürmüştür. Heveslerin ve isteklerin sınırı yok. Kapitalizm devamlı bunu körüklüyor. Haz duygusunu unutturdular. Yerine arzuyu koydular. Hazzın sınırları vardır. Arzunun yoktur. Durmadan ihtiyaçlar üretiliyor. Vazgeçmenin hazzını unutturdular bize. Hazda vazgeçmek vardır, arzuda ise maalesef yoktur" diye konuştu.

İnsan Vücudu Gibi Ruhu da Şekillendirilebilir

Selahattin Yusuf ise konuşmasında insanların ruhlarının şekillendirildiği tespitinde bulunarak, "Modernitenin baskısıyla yaşamlar şekillendirilmişlerdir. Afrika'nın bazı ülkelerinde insanlar vücutlarını şekillendirmek için garip aletler kullanırlar. Uygulanan baskıyla vücut istenilen şekli alır. Modern çağda da ruhlarımız istenilen biçimi alıyor. Bunu toplum için, mimari için, her şey için kullanabiliriz. Kalıplardan sıyrılarak benliğimizi keşfetmemiz, köklerimize inmemiz lazım. Yetinme terbiyesini canlı tutmalıyız" dedi.

Kapitalim Modernitenin İktisadi Yüzüdür

Gökdemir İhsan da konuşmasında kapitalizmden ziyade moderniteye değinerek, "Kapitalizm iktisadi ilişkilerdir. Asıl düzeltilmesi, konuşulması gereken modernitedir. Son dönemde modernite daha çok konuşulmaya başlandı. Modernite bizi bedenen ve zihnen inşa eder. Asıl buna itiraz etmemiz gerekir. Kapitalizmin insanların önüne sürülüyor. Tehlikeli olan ve çekinilmesi gereken modernitedir. Her alanda bizi bizden uzaklaştırıyor. Bireyler, hayatlar, toplumlar etkileniyor. Kent mimarisinde oluşan kötü kopyalar da bunlardan biri.

"Beykoz Söyleşileri" her ay farklı yazar, şair, edebiyatçı ve akademisyen konuklarını Beykozlularla buluşturmaya devam edecek.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Selahattin Yusuf Haşmet Babaoğlu Beykoz Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Bakmadan Geçme

Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title