Haberler

Beşiktaş'ta "Barış"In Adı Türkçe ve Kürtçe

Hakkari Belediyesi’yle kardeş belediye protokolü imzalayan Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan Barış Sokağı’na Kürtçe barış anlamına gelen "Aşiti" ismini ekledi.

Hakkari Belediyesi'yle kardeş belediye protokolü imzalayan Beşiktaş Belediyesi, ilçede bulunan Barış Sokağı'na Kürtçe barış anlamına gelen "Aşiti" ismini ekledi. Beşiktaş Belediye Başkanı  Av. Murat Hazinedar, "Bu topraklarda birlikte yürümenin Türkiye  sevdasını yürütmenin mücadelesini veriyoruz. Barışı tek dilde istemeyeceğiz. Barışı herkesin anladığı dilde isteyeceğiz" dedi.

Beşiktaş Belediyesi,  Hakkari ile imzaladığı kardeş belediye protokolünün ardından Beşiktaş'ta bulunan Barış Sokağı'na Kürtçe barış anlamına gelen "Aşiti" ismini ekledi.  Yeni ismiyle Barış- Aşiti Sokak'ta gerçekleşen açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı  Av. Murat Hazinedar, HDP'li Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Nazmi  Çuşkon ile Fatma Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Program öncesi  halk oyunu ekibi, Hakkari yöresinin halk oyununu oynadı.  Açılış öncesi Başkan Hazinedar, Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Çuşkon ve Yıldız ile birlikte barış güvercini uçurdu. Ardından Başkan vekilleri ile birlikte sokağın açılışı gerçekleştirildi.

"İSTANBUL'A SAHİP ÇIKTIKLARI GÜN VATAN HEPİMİZİNDİR"

Hiç kimseyi ötekileştirmeden  inançlarına ve değerlerine saygı duyarak hizmet ettiklerini belirten Başkan Hazinedar, "Eğer, bizler bu toprakların tamamına vatan diye bakıyorsak, eğer bizler Hakkari'de, Şırnak'ta, Kars'ta, Ağrı'da, Ordu'da, Artvin'de yaşanan acıları en az Beşiktaş'taki kadar hissetmiyorsak, o topraklar hala bizler için vatan olamamıştır.  Eğer Hakkarili kardeşlerim Beşiktaş'a İstanbul'a, Sümbül'e Kato'ya Hakkari'nin dağlarına sahip çıktıkları kadar, sahip çıktıkları gün vatan hepimizindir" dedi.

"HAKKARİ'DEN, ŞIRNAK'TAN VAZGEÇMEYİZ"

Yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan  Hazinedar, "Biliniz ki biz Beşiktaş'tan Diyarbakır'dan vazgeçmeyiz. Biz Hakkari'den vazgeçmeyiz, biz Beşiktaş'ta olduğu gibi Şırnak'tan vazgeçmeyiz. Sümbül'de açacak bir sümbülden vazgeçmeyiz. 7 Haziran'dan sonra çatışmalar, terör arttı. Orada hep beraber teröre dair en güzel cevabı oraya gitmek olduğuna karar verdik. Ben sonuç itibari ile tek başına değildim, bana kalsa ben giderdim.  Dağlıca'ya şehitlerimize, onların hayatlarını kaybettiği yerde teröre isyan etmek için oraya çiçek götürür orada Sümbül Dağı'nda Sümbüller onları alır Dağlıca'ya koyardım. Ben burada ne konuşursam gittiğim yerde de onu konuşurum" diye konuştu.

"NEREYE GİTTİĞİNİZ DEĞİL NEYİ SAVUNDUĞUNUZ ÖNEMLİDİR"

"Nereye gittiğiniz önemli değildir. Neyi savunduğunuz önemlidir" diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Murat Hazinedar, "Bizim savunduğumuz şeyi herkes buradan bilsin Türkiye'dir.  Bu topraklarda birlikte yürümenin sevdasını yürütmenin mücadelesini veriyoruz. Barışı tek dilde istemeyeceğiz. Barışı herkesin anladığı dilde isteyeceğiz.  Çerkez, Gürcü yurttaşlarım var ama bu ülkenin adı Türkiye'dir.  Bu ülkenin insanları hep beraber Türkiye sevdasını büyütecek.  Bu vatan Kürt kardeşlerim için en az Türkler kadar vatandır.  Bütün Kürt Kardeşlerim bu vatanın daha az sahibi değildir.  Barış ile beraber sokağımıza bir de Kürtçe barış yazıyoruz" şeklinde konuştu.

Programda söz alan Hakkari Belediyesi Başkan Vekili Nazmi Çuşkon da  kısa bir teşekkür konuşması yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

title