Haberler

Belediyede Sendika Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ Protestodan detaylar Belediyede sendika protestosu Belediye-İş Sendikası üyeleri, Avcılar Belediyesi tarafından sendika üyesi olduğu nedeniyle işten atılan 43 temizlik işçisinin yeniden işlerine geri dönmesi için belediye önünde eylem düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Protestodan detaylar Belediyede sendika protestosu

Belediye-İş Sendikası üyeleri, Avcılar Belediyesi tarafından sendika üyesi olduğu nedeniyle işten atılan 43 temizlik işçisinin yeniden işlerine geri dönmesi için belediye önünde eylem düzenledi.

Avcılar Belediyesi'nin çöp toplama ve çevre temizlik işlerini yürüten taşeron firmasında çalışan ve 15 Nisan 2016'da Belediye-iş Sendikası'na üye oldukları için işten atıldıklarını iddia edilen 43 işçinin işe geri alınmaları amacıyla düzenlenen eylem yaklaşık 300 kişilik gurubun Marmara Caddesi'nde toplanmasıyla başladı. Belediye binasına kadar, "Sendika hakkımız engellenemez, Atılan işçiler geri alınsın" sloganları atarak yürüyüş yapan guruba güvenlik önlemleri alan polis yetkilileri müdahalede bulunmadı.

Avcılar Belediye Binası önününde TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada belediye binasına girerek Başkan Handan Toprak ile görüşmek isteyen sendika üyeleri ve işçiler ile polis arasında zaman zaman gerilim yaşandı.

İşten atılan 43 kişi arasında olduğunu söyleyen Hüseyin Özgür Alptekin, AA muhabirine şunları söyledi: "Bizim için sol örgütlerin ve PKK'nın yandaşı dediler, AKP yandaşı dediler. bizim hiçbir parti ve örgütle alakamız yok. Talebimiz, sendikalı bir şekilde işe dönerek insanca adil bir şekilde çalışmak. Bizim işimiz sadece ekmek derdi."

Belediye önünde toplanan guruba konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul, işçilerin sendikalarına üye olmasının ardından taşeron firma tarafından işten çıkarıldığını idda etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Toprak'a işçilerin işlerine sendikalı olarak geri alınması için çağrıda bulunan Yurdakul, " Avcılar Belediyesi'nin bağlı bulunduğu partinin genel başkanına, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Sizin belediye başkanınız Avcılar Belediyesi'nde çalışan işçileri attı. Bu insanlara sahip çıkın. Sayın Kılıçdaroğlu, emek dostu, işçi dostu. Belediye başkanınıza talimat verin ve bu haksızlığı ortadan kaldırın" ifadelerini kullandı.

Yurdakul konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Handan Toprak tarafından belediye işçilerine gönderilen fesih yazısını göstererek, 43 işçinin yüz kızartıcı suç işledikleri gerekçesiyle işten çıkarıldığını ve bu nedenle işsizlik maaşı alamadıklarını ve iş bulamadıklarını söyledi.

Konuşmaların bitmesinin ardından dağılmayan guruba belediye binasından işçilerin haksız eylem yaptıkları ve Belediye-İş Sendikası Başkanı Yurdakul hakkında yolsuzluk iddialarının bulunduğu broşürlerin atılması üzerine gerilim arttı. Belediye binasına girmek isteyen işçiler ile polis arasında kısa süre gerilim yaşandı.

Sendika yöneticileri polis amirlerinin araya girmesiyle gerilim çok sürmeden son buldu. İşçiler belediye binasından atılan bildirileri toplayarak yaktı.

İşçiler eylemlerine parka kurulan grev çadırının etrafında halay çekerek son verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Handan Toprak Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title