Haberler

"İnci Dere Projesi Bitmek Üzere"

Güncelleme:

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Karahıdır Mahallesinde devam eden "İnci Dere Projesi" kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi.

Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Karahıdır Mahallesi'nde devam eden çalışmaları inceleyerek çalışanlardan bilgiler aldı. İncelemeler sonrası Başkan Çağlayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İnci Dere Projesi" kapsamında yürütülen çalışmanın sonuna gelindiğini ifade etti. Yaklaşık maliyeti 2 trilyon TL olması beklenen bu proje ile atıl durumda bulunan inci dere ve çevresinin rehabilite edilerek kent içinde halkın kullanımına uygun bir rekreasyon alanı oluşturulacağını vurgulayan Başkan Çağlayan: "İnci derenin ıslahı yapıldıktan sonra, dere içerisinde bir gölet alanı oluşturulacak ve dere ile göller çevresinde yürüyüş parkuru yapılacaktır. Gölet içerisinde yapılacak yapay ada ile sosyal tesis planlanacaktır. Olta balıkçılığı, kafeterya tesisi kuğu ve güvercin yuvaları yapılacaktır. İnci dere vadisi içerisinde kalan diğer alanlarda da; piknik alanı, çocuk oyun alanı, hobi bahçeleri kurulacak olup, kentin stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız için güzel bir rekreasyon ve gezi alanı yaratılmış olunacaktır."dedi.

Kırklareli halkına hizmet etekten mutlu oluğunu belirten Başkan Çağlayan, çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini yineledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cavit Çağlayan Kırklareli Karahıdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title