Haberler

BDP'li Vekiller Bitliste Siyasi Tutukluları Ziyaret Etti

Barış ve Demokrasi Partisi Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan Bitlis E Tipi Kapalı ve Ceza İnfaz Kurumunda Tutuklu Bulunan Siyasileri Ziyaret Etti.

Barış ve Demokrasi Partisi Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan Bitlis E Tipi Kapalı ve Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Siyasileri ziyaret etti. BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'daki 'KCK' denilen duruşma dün başladı. Trajikomik bir yargılama sürecini yine gözlemledik. Bolca da gaz yiyerek buraya geldik. Dileriz burada gaz yerine büryan yerizö dedi. Milletvekili Buldan ise katillerin serbest bırakıldığı ama düşüncelerinden dolayı özgürlüğü, hukukun bağımsızlığını savunanların ise cezaevlerinde olduklarını söyledi.

Bir grup BDP'li ile birlikte Bitlis E Tipi Kapalı ve Ceza İnfaz Kurumu önüne gelen BDP Milletvekilleri Geylani ve Buldan, burada bir basın açıklaması yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cezaevi önünde çıklama yapan Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, siyasallaşan ve dibe vuran yansız ve tarafsız olmayan yargıdan kaynaklı Bitlis cezaevine geldiklerini söyledi. Geylani, 'Burada halkın özgür iradesi ile seçilen belediye başkanlarımızı BDP'nin yine seçilmiş yöneticileri kadın ve gençlik temsilcilerimizi ziyaret için burada bulunuyoruz. Ama buna karşın domuz bağı ile insanları katleden, insanları öldüren diğer tutukluların tahliye edildiklerini de görüyoruz. Ama bugün Bitlis cezaevinde ve diğer cezaevlerinde yatan sadece barış ve demokrasi yanlısı oldukları ve bunu savundukları için ne yazık ki, uzun dönem yatanlar da var. Tabi 2-3 yıl da yatanlarda var. Bugün Yüksekova Belediye Başkanı Rüken Yetişkin ve Hakkari'nin diğer yöneticilerini ziyaret edeceğiz. Umarız, dileriz, aklıselim gerçek yoluna düşer. Diyarbakır'daki tutuklular olmak üzere bütün özgürlük mücadelesi tutukluları serbest bırakılır. Biliyorsunuz Diyarbakır'daki 'KCK' denilen duruşma dün başladı. Trajikomik bir yargılama sürecini yine gözlemledik. Bolca da gaz yiyerek buraya geldik. Dileriz burada gaz yerine büryan yerizö dedi.

Daha sonra konuşan Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise, yargının alt üst olduğu ve hukuk skandallarının çok yoğun yaşandığı bir süreci yaşadıklarını söyledi. Buldan 'Özellikle katillerin serbest bırakıldığı ama düşüncelerinden dolayı özgürlüğü ve yargının bağımsızlığını, hukukun bağımsızlığını savunan Türkiye'nin demokratikleşmesini savunan, Kürt sorununun bir an önce çözülmesini isteyen insanların da cezaevine konulduğu süreçleri yaşıyoruz. Katillerin ve Hizbullahın serbest bırakıldığı bir süreçte demokrasiden bahseden insan haklarından bahseden hukuktan bahseden belediye başkanlarımızın ve siyasetçilerimizin yargılandığı bir süreçteyiz. Dün Diyarbakır'da 'KCK' davasından yargılanan siyasetçiler, ne yazık ki, esir alınmış durumdadır. Kürtçe savunma yapmaları engellenmiş durumdadır. Bir taraftan da Türkiye'de özellikle 1991-1995 konsepti sürecinde faili meçhul cinayetlerden ve kayıplardan bire bir sorumlu olan insanlar bugün maalesef tek tek serbest bırakılıyorlar. Yani katiller serbest bırakılıyorlar. Haksızlığı ve hukuksuzluğu bir kez daha buradan kınıyor ve protesto ediyoruzödiye konuştu.

Açıklamaların ardından Bitlis E Tipi Kapalı ve Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan BDP'li siyasileri ziyaret eden milletvekilleri daha sonra Hakkari'ye gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title