Haberler

BDP Çermik'te Miting Düzenledi

Güncelleme:

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Diyarbakır ilçelerinde başlattığı mitinglere devam ediyor. BDP Çüngüş ve Çermik'te miting düzenledi.

BDP'nin halkla buluşma mitingleri devam ediyor. Sabah saatlerinde Çüngüş'te gerçekleşen mitingin ardından ilçede belediye seçimlerini ilk defa almayı hedefleyen BDP'nin ikinci adresi Çermik oldu.

Uzun araç konvoyu ile ilçeye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Fırat Anlı ve Gültan Kışanak, BDP Eş Genel Başkan yardımcısı Ayhan Karabulut, BDP Çermik Belediyesi Eş Başkan adayları Cemal Aydın ve Zuhal Odabaşı, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, BDP'li il ve ilçe yöneticiler Diyarbakır Caddesi üzerinde toplanan on bini aşkın kişi tarafından karşılandı.

Caddeyi dolduran binlerce kişi BDP'lileri "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları, alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Caddeye sığmayan yurttaşlar ise çevre binaların balkonlarına çıkarak mitingi izledi. Mitinge 1994-2004 arasında belediye başkanlığı yapan Halit Ağaçhanlı da katılarak BDP'ye destek vereceği belirtildi. BDP'lileri taşıyan seçim otobüsü birbirinden güzel parçalara ve "Barış ve özgürlük kervanı geliyor" anonsu eşliğinde miting alanına geldi. Katılımcıların halkı selamlamasının ardından ilk olarak BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı binlerce kişiye seslendi.

'ÇERMİK BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE BU HALE GETİRİLDİ'

Çermik halkının bugün bir tarih yazdığını söyleyen Anlı, "Bizler 24 saat halkın arasındayız. Artık kaderimiz bizim elimizde. Bu coşkuyu 30 Mart'ta ikiye katlayacağız. 30 Mart'ta sandıktan çıkacak sonuçla özgür geleceği inşa edeceğiz. Tüm ilçeler el ele verecek ve birlikte yaratacağız. Yola çıkacağımız zaman kimse bu günlere geleceğimizi düşünmüyordu. Halkımız tüm partileri denedi. Sonuç ortada Çermik bilinçli bir şekilde bu duruma getirildi. Hırsızlık ve yolsuzluk yapılmazsa en iyi belediyecilik yapılır. Bizler KCK operasyonlarıyla tutuklandığımızda bizlere yolsuzluk ve hırsızlık sorulmadı. Bizlere halkımıza neden hizmet ettiğimiz soruldu" diye konuştu. Anlı'nın "Çermik özgürlüğe hazır mı?" şeklindeki sorusuna alanda bulunan binler hep bir ağızdan "evet" diye cevap verirken, Anlı "Bu sesinizi Amed, Mardin, Süleymaniye, Qamışlo duyacak. Bundan sonra ittifakımız ve birliğimiz daha da güçlenecek" diye konuştu.

'HİÇBİR PARTİ ÇERMİK'İN DERDİNE DERMAN OLMADI'

Anlı'nın ardından coşkulu alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan Demirtaş, "Çermik seçimini erkene aldı ve bugün bu işi bitirdi. Hayırlı uğurlu olsun. Biz parti olarak buraya borçluyuz. Bugün borcumuzu ödemeye geldik. 30 Mart bunun ilk adımı olacak. Bir bütün olarak Büyükşehir belediyemizin tüm olanaklarından artık Çermik'in en ucra köşesindeki köy ve mahalleler de faydalanacak. Bizim Allah'tan başka kimsemiz yok. Bizler halkımıza güveniyoruz. Onlarca yıldır devam eden sorunları bir yıl içerisinde çözeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Nasıl mı olacak bu? Çalmayınca, yolsuzluk, hırsızlık yapmayınca, talan olmayınca bu sorunları çözmek mesele değil. Buraya gelmeyen parti kalmadı. Hiçbiri Çermik'in derdine derman olmadı. Sizler oy verdiniz ama onlar ne yaptılar ortada. Fırat Anlı arkadaşımızın evini basan polisler evde ne bir çelik kasa ne de bir ayakkabı kutusu buldular" diye konuştu.

'KÜRDİSTAN KÜRTLERİN ANA TOPRAĞI'

Kürt halkının 100 yıllık kaderini mücadele ederek değiştirme noktasına geldiğini söyleyen Demirtaş, "Biz onların karşısında dilenecek bir halk değiliz. Biz kendi öz gücümüzle geleceğimizi inşa edeceğiz. Önce bizleri yok saydılar, inkar ettiler. Yıllarca bunu dayattılar. Oysaki Kürdistan Kürtlerin ana toprağıdır ve ana sütü gibi helaldir. Bir halkın anavatanında bunlara maruz kalması kabul edilemez. Direnerek, mücadele ederek, boyun eğmeyerek bu günlere geldik. Kendi kimliğini inkar edenden bir hayır gelmez. Onların halkın değerlerine ihanet edip halkın değerlerini tükettiği, yediği günlerde bu halkın evlatları dağlarda ve zindanlarda direnerek bu günlere geldi. BDP bu halka özgürlük, demokrasi, aş ve iş getirmek için bu kadar direndi" dedi.

'BUNLARIN ALLAH KORKUSU BİLE YOK'

Bölgede esnafların AKP'nin faiz politikalarından dolayı kepenk kapattığını söyleyen Demirtaş, "Esnaf kasasını açsın Bilal'in kasası mı esnafın kasası mı dolu? BDP bunu yok etmeye geliyor. Esnafların kepenklerini açmaya geliyor. Ankara'dan atıp tutmak kolay, gelin burada esnafın durumuna bakın. Onların keyfi yerinde, onlar açısından hayat güzel. Evlerinde para koyabilecek tek bir boş yerleri bile kalmamış. Bunlar hangi yüzle gelip sizlerden oy isteyecekler. AKP'nin adayı gelip burada 'Bizler Roboski'de bir katliam gerçekleştirdik. 34 cana kıydık' diyerek mi sizlerden oy isteyecek. 'İnkarı bitirdik' diye mi oy isteyecekler. Onlarda yüz olsa gelip oy istemezler. Bu halk inkarı da direne direne bedel vererek boşa çıkardı. Bunların tümüyle yalana sığınmaktan başka bir şey yaptıkları yok. Yüreklerinde biraz Allah korkusu olanlar halkın parasını çalmazlar. Demek ki bunların Allah korkusu bile yok" dedi.

Demirtaş ve beraberindekiler, ardından Ergani'ye geçti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Selahattin Demirtaş Fırat Anlı Çüngüş Çermik Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

500

Yorumlar (7)

fatmagülfatma_21_yer-@hotmail.com:

ben sadece bdp kazanacak diyorum ve bu lafımın üstüne laf söyleyene bavulunu topla hadi istanbula diyorum kürt değilsen kürt şehrinde ne işin var.okadaaaarrrrrr..............

7
1
yanıtYanıtla
CermugZazanasjudhs@jdhf.com:

Çermik kürt şehri değil zaza şehridir yavrum hadi naaşşş burası zazana :)

yanıt1
yanıt0
diyarlıgencmurocan@hotmail.com:

ben çermikli olarak kesin bdp kazanır diyorum hırsızlara oy yok

3
4
yanıtYanıtla
asil çermiklisahruh-38@hotmail.com:

sen diyarlı diye başlayan sen nasıl çermiklisin çermikli dinine bağlı aklı başında insanlardır öyle bdp mdp ye de oy vermezler bunu sende biliyorsun ama neden kendine çemikli diyorsun ki sen nerelisin erivan lımısın yoksa :) kış kış hadi git erivan a yada pelsinbanya ya::) olmadı atina ya git

1
3
yanıtYanıtla
banubanu-21_ak_@hotmail.com:

bence iyisiniz ama basbakan yakısıklı olduğu için o kazanır

2
2
yanıtYanıtla
merve varolelanurmerve.1212@gmail.com:

Fatmagül e sonuna kadar katılıyorum .ben iyiyim sen iyisin ben sen olamam sende ben olamazsın ama sana saygı duyuyorum

2
0
yanıtYanıtla
EMRAHFatma_21_yer_@hotmail.com:

HELAL OLSUN SANA FATMAGÜL KARDEŞİM

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title