Haberler

BBP'ye Ses Bombalı Saldırı

Beyoğlu'nda Büyük Birlik Partisi Mahalle Temsilciliği Önüne Bırakılan Ses Bombası Büyük Bir Gürültü ile Patladı.

Beyoğlu'nda Büyük Birlik Partisi (BBP) mahalle temsilciliği önüne bırakılan ses bombası büyük bir gürültü ile patladı.

Binada incelemelerde bulunan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, olayı provokasyon olarak nitelendirdi

Edinilen bilgiye göre, 23.30 sıralarında Beyoğlu Piri Paşa Mahallesi Yıldırım Aralığı Sokak'ta bulunan BBP Hasköy Mahalle Temsilciliği önüne kimliği beliriz kişilerce ses bombası konuldu. İddiaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir grup sokak içinde havai fişek attıktan sonra BBP binasının önüne ses bombası bıraktı. Kısa süre içinde büyük bir gürültü ile patlayan ses bombası çevrede paniğe sebep oldu. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Olay üzerine polis ekipleri sokağı her iki yönden kapattıktan sonra, Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Bomba İmha Ekipleri çalışma yaptı. Demir kepenkler daha büyük maddi hasar yaşanmasının önüne geçerken, olay yerinde elde edilen deliller emniyete götürüldü. Terörle Mücadele ekipleri olay yerinde bir süre inceleme yaptı. Olayı duyan çok sayıdı partili, sokağa akın ederken, olayı bir toplantı çıkışında haber alan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan polis emniyet güçlerinden bilgi aldı.

"BU PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ"

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, emniyet ekiplerinden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karacan, olayın provokasyon amaçlı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Karacan, "Ülkedeki gelişmelerde en hızlı refleksi gösteren teşkilat biziz. Ama bunu biz hep demokratik zemin üzerinde yaptık. Siyasi üslupla nezaketle yapıyoruz. Bizim bu genç ve dinamik yapımızı bir şekilde bu işin içine çekmeye çalışıyorlar. Kesinlikle provokasyon. Rahmetli liderimizin bize defalarca nasihatleri var. Kesinlikle bu provokasyona gelmeyeceğiz" diye konuştu. Tek tesellinin ölü ve yaralı olmadığının altını çizen Karacan, "Genel merkezimiz tarafından birkaç gün önce bize bu tür saldırıların olabileceğine ilişkin istihbari bilgi geçilmişti. İki gün önce Diyarbakır'daki il başkanlığımıza bir saldırı oldu. İstanbul içinde son bir yıl içinde dördüncü saldırı oldu. Önceki olaylardan sonra arkadaşlarımızı uyarmıştık. Kamera sistemi kurulması yönünde ve güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunmuştuk. Bu işler bir anda olmuyor. Sinsice yapılıyor. Özellikle BBP temsilciliklerinin seçilmesindeki amaç çok dinamik bir teşkilatımız var. Bizi belli ki bir yerlerin içine çekmeye çalışıyorlar. Her zaman olduğu gibi sağduyu ve soğukkanlılığımızı koruyacağız. Hiçbir zaman toplumu kaotik bir ortama sokacak davranışın içinde olmayacağız. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title