Haberler

Baykal Karar Değiştirdi, TBMM Açılışında Oturumu Durmuş Yılmaz Yönetecek

Güncelleme:

TBMM'deki yemin töreninde ilk oturumu en yaşlı üye sıfatıyla yönetmesi beklenen Deniz Baykal karar değiştirdi. Baykal'ın yerine oturumu en yaşlı üye sıfatıyla Durmuş Yılmaz yönetecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 8 Temmuz Pazar günü düzenlenecek yeni dönemin ilk oturumunda milletvekilleri yemin edecek.

BAYKAL, KARAR DEĞİŞTİRDİ

Meclis'in açılışını en yaşlı üye sıfatı ile Deniz Baykal yapacaktı. Tedavisi süren CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın karar değiştirdiği öğrenildi. TBMM'deki oturumu en yaşlı üye sıfatı ile Durmuş Yılmaz'ın yönetmesi bekleniyor. Yılmaz, Meclis'e ilk kez giren İYİ Parti'den milletvekili seçilmişti.

YENİ MECLİS BAŞKANI KİM OLACAK?

Öte yandan partiler yemin töreninin ardından TBMM Başkanlığı için aday belirleme çalışmalarına başlayacak. TBMM'de 26.Dönem TBMM Başkanlığı görevini AK Partili İsmail Kahraman yürütmüştü. Kahraman yeni dönemde aday olmazken, AK Parti'de Başbakan Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı için adı sıkça telaffuz ediliyor.

Baykal Karar Değiştirdi, TBMM Açılışında Oturumu Durmuş Yılmaz Yönetecek

DURMUŞ YILMAZ KİMDİR?

Durmuş Yılmaz 1947 senesinde Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Karacaömerli köyünde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini memleketinde okuyan Yılmaz, lise eğitimini Ankara Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi'nde tamamladı.

Lise mezuniyetinin ardından 3 sene Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam etti. 1970 senesinde Millî Eğitim Bakanlığının açmış olduğu Devlet Bursu sınavını kazandı ve Ticaret Bakanlığı adına iktisat öğrenimi için İngiltere'ye gönderildi.

City University of London'da ekonomi dalında lisans, University College, University of London'da lisans üstü eğitim gördü. 1980 senesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğünde göreve başladı.

18 Nisan 2006 - 18 Nisan 2011 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı oldu.

7 Haziran 2015 - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında da MHP'den 25. Dönem Uşak Milletvekili oldu.

2017 senesinin Ekim ayında, Meral Akşener'in yeni partisi İyi Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Durmuş Yılmaz Deniz Baykal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title