Haberler

Baykal: Bu İmkana Güvenlik Güçleri Sahip

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Dinlenilmesine İlişkin İddialarını Yineledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenilmesine ilişkin iddialarını yineleyerek, "Bu tekniği Türkiye'de kullanma imkanına sahip sadece devletin güvenlik güçleridir. Devletin güvenlik güçleri dışında herhangi bir kesimin bu teknolojik araçları bulundurması suçtur" dedi.

Baykal, dinleme olaylarıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Ritmik araçlarla binanın dışından izlenmiş olduğu anlaşıldı. Bu tabii çok ileri bir teknikle dinlemeyi gösteriyor. Bu tekniği Türkiye'de kullanma imkanına sahip sadece devletin güvenlik güçleridir. Devletin güvenlik güçleri dışında herhangi bir kesimin bu teknolojik araçları bulundurması suçtur. Alması satması yasaktır. Bu sadece devletin güvenlik güçlerinin elinde olan ve son zamanlarda özellikle takviye edilmiş olan çok karmaşık, çok ileri, çok modern dışarıdan ortam dinlemeye yönelik bir teknolojinin bu olayda kullanıldığını gösteriyor.

Bu ortamda çok doğal olarak hepimiz devletin güvenlik güçlerinin böyle bir olayın içinde yer almış olması ihtimalini önemsedik, ciddiye aldık. Çünkü kısa bir süre önce Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili'nin yaşadığı olay ortada."

Baykal, iş adamı Remzi Gür hakkındaki mahkeme kararıyla ilgili bir soru üzerine de "Sanki birileri adına görev yapıyor" dedi.

Hukukun gerekirse siyaseti yargılayabileceğini söyleyen Baykal, "Dünyada örnekleri var. Fransa'da, İsrail'de cumhurbaşkanları yargılandı. Bizde olabiliyor mu?" diye sordu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title