Haberler

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Osmaniye'de Hayrat Vakfı ile hayırseverler tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan kıyafet, battaniye, erzak ve un gibi yardım malzemelerinin yer aldığı 2 tır, düzenlenen törenle yola çıktı.

Osmaniye'de Hayrat Vakfı ile hayırseverler tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan kıyafet, battaniye, erzak ve un gibi yardım malzemelerinin yer aldığı 2 tır, düzenlenen törenle yola çıktı.

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Ramazan Türker, tırların Cumhuriyet Meydanı'ndan hareketi öncesi yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin kent dinamikleriyle zor günler yaşayan Suriyeli Türkmenlere yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'deki Müslümanların bir yandan savaşın ağır şartlarıyla diğer yandan da kışın soğuğuyla mücadele ettiğini ifade eden Türker, şöyle devam etti:

"Suriye'deki kardeşlerimizle aramızda mesafeler olsa da bu yardımlarla onlarla bir bağ kurmuş oluyoruz. Ağırlaşan kış şartları yüzünden kardeşlerimiz daha çok yardıma ihtiyaç duymakta. Bugün Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz yaşam savaşı veriyor. Onlar orada imtihandan geçerken bizler de burada onlara yardım konusunda imtihandayız çünkü bunun hesabını yarın ahirette vereceğiz. Müslüman kardeşlerimiz için bizler de elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Allah da kardeşlerimize yardım eder. Bir an önce bu zulümler biter."

Türker, yola çıkan tırlarla Hayrat Vakfı'nın Türkiye'den gönderdiği yardım tırı sayısının 246'ya ulaştığını belirtti.

Tırlarda 25'er kiloluk bin çuval un, bin 500 battaniye, kışlık giyecek, çocuk bezi ve gıda paketleri bulunduğunu vurgulayan Türker, yardımların toplanmasında desteklerini esirgemeyen Osmaniye Vefa Eğitim Kültür Derneği, Osmaniye Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu Aile Birliğine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin bulunduğu tırlar, Suriye'nin Bayırbucak bölgesine dualarla uğurlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title