Haberler

Batman'da, AK Parti ve Hdp'li Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Batman'da, AK Parti ve HDP'li milletvekilleri mazbatalarını aldı BATMAN'da AK Parti'den milletvekili seçilen Ataullah Hamidi ve HDP'den milletvekili seçilen Ayşe Acar Başaran ile Mehmet Ali Aslan, kalabalık partili grupları ile birlikte İl Seçim Kurulu Hakimi Servet Çoban'dan mazbatalarını aldı.

Batman'da, AK Parti ve HDP'li milletvekilleri mazbatalarını aldı

BATMAN'da AK Parti'den milletvekili seçilen Ataullah Hamidi ve HDP'den milletvekili seçilen Ayşe Acar Başaran ile Mehmet Ali Aslan, kalabalık partili grupları ile birlikte İl Seçim Kurulu Hakimi Servet Çoban'dan mazbatalarını aldı.

1 Kasım seçimlerinde Batman'da Ak Parti'den milletvekili seçilen Ataullah Hamidi, mazbatasını Hakim Servet Çoban'ın elinden aldı. Milletvekili Ataullah Hamidi'yi yalnız bırakmayan partililer, "Batman seninle gurur duyuyor" sloganları attı. Mazbatasını aldığı hakim Oban'a teşekkür eden Milletvekili Hamidi, "Öncelikle seçimlerin ilimizde ve ülke genelinde huzur içerisinde geçmesinden son derece mutluyuz. Batman'da 45 günlük bir seçim çalışması yürüttük. Rahat bir ortamda seçim çalışmasını sürdürdük. Batman halkı sağduyulu davrandı, en ufak bir olaya bile sebebiyet vermedi. Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız istikrara karar verdi. Ülkemiz kalkınmaya devam edecek, bu süreç içerisinde bölgede yaşanan bir takım sıkıntılarımız var. Çözüm sürecinin ardından milli birlik ve beraberlik süreci inşallah hayata geçecek. İnsanlar birbirini sevecek, kucaklaşacak. Tüm enerjimizi Batman'ın kalkınması, istihdamın artmasına, insanların huzur ve refahı için harcayacağız. Bu belgenin, aldığım mazbatanın ne kadar bana ağır yük getirdiğinin bilincindeyim. Çünkü yüz binlerce insanın vekaletini üstleniyorum. Dünyanın en zor işidir. Allah bizlere güç, kuvvet versin, Batman milletine karşı mahcup etmesin ve bizi yanlış yöne itmesin" dedi.

Mazbatasını alan AK Partili Hamidi, partililerle adliye binası girişinde hatıra fotoğrafı çekti.

"İKTİDAR BİR SAVAŞ FRAGMANI ÇEKTİ"

HDP'den milletvekilleri seçilen Ayşe Acar Başaran ile Mehmet Ali Aslan da öğlen saatlerinde adliyede azbatalarını hakim Servet Çoban'dan aldı. Mazbatalarını aldıktan sonra adliye girişinde konuşan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Biliyorsunuz 3 ay önce biz yine buradaydık. Yine mazbataları aldık ama kendi iktidarı için 3 aydır ülkeyi kan gölüne çevirmiş iktidar ve saray, bizi tekrar tekrar bir seçime götürdü. İktidar bir savaş fragmanı çekti. 'Bakın siz bize oy vermeseniz, size böyle bir hayat yaşatırım.' dedi. Ankara'ya da bir bomba yerleştirildi ve bütün suçu günahını da HDP'ye yükledi. Açıkça söylüyorum, bizi bugün başarısız görenler, bilsinler ki tüm baskı, öldürme politikalarına, tüm hilelere rağmen HDP bu sınavı da başarıyla geçmiştir. Geçen sefer burada yalan, yanlış bir şekilde 'silahların gölgesinde oy kullanıldı' diyenler, kendileri silahların gölgesinde bir seçim geçirmişlerdir bu halka. Buna rağmen halk tüm baskılara rağmen silahların gölgesinde bile iradesine tekrar çözümden, barıştan yana kullandı" diye konuştu.

"21 MİLLETVEKİLİMİZİ ÇALDILAR"

HDP'den 2'inci sıradan milletvekili seçilen Mehmet Ali Aslan da, "Hepimizin malumu iktidarı çaldılar, gasp ettiler. Daha önce de vekillerimizi çalıyorlardı, baraj sistemiyle en az 30-40 vekilimiz çalıyorlardı. 7 Haziran'da çalamadılar, hırsızlığa alıştıkları için de böyle bir şekilde çalma gereğini duyup, bazı senaryolar devreye soktular. Bu kez de 21 vekilimizi çaldılar. Eskisi gibi çalamadılar. Can çıkar, huy çıkmaz misali yine çalmaya devam ettiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ayşe Acar Başaran Ak Parti Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title