Haberler

Başkan Dündar Murat Hüdavendigar'da İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

İnşaat alanını gezerek yetkililerden bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, tamamlandığında 750 öğrenciye hizmet verecek olan okulda 36 derslik bulunacağını söyledi.


Osmangazi Belediyesi tarafından temeli geçtiğimiz Haziran ayında atılan, ilçe tarihinin bu güne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eğitim yatırımı olan Uluslararası Murat Hüdavendigar Lisesi inşaatı hızla yükseliyor.

Murat Hüdavendigar Lisesi İnşaatında incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hedefimiz, uluslararası nitelikte eğitim verecek 30 derslik ve 450 yatak kapasiteli Murat Hüdavendigar Lisesini 20015-2016 eğitim öğretim dönemine okulumuzu yetiştirmek" dedi.

Başkan Dündar, "Bu tesis geleceğimizin teminatı gençlerimiz için yapılmış çok önemli bir yatırım. Yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin eğitim göreceği Murat Hüdavendigar Lisesi, içerisinde 450 kişilik yatakhanesi, yemekhanesi, kapalı ve açık spor salonu, konferans salonu ve kafeteryaları ile bir eğitim kompleksi olacak. Hedefimiz, Türk milletini geleceğe taşıyacak aydınlık nesiller yetiştirmek. Geleceğimizin teminatı gençlerimize bu imkanı sağlamak" dedi.

Hamitler mahallesinde toplam 21 bin 402 metrekare alana inşa edilen Murat Hüdavendigar Lisesinin, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin eğitim göreceği uluslararası bir eğitim kompleksi olacağını kaydeden Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik yaptığımız yatırımlar her zaman önceliğimiz oldu. İlçede gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızda, çocuklarımızın geleceğini de planlayarak hareket ediyoruz. Adını Osmanlı'nın ilk ve tek şehit padişahı Sultan Murat Hüdavendigar'dan alan eğitim kampüsümüzde yalnızca ülkemizden değil, dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler eğitim görecek. Uluslararası bir kimliğe sahip olacak olan okulumuzda yetişecek öğrenciler, bu okulun kuruluş felsefesine uygun olarak yetişecek. İnşaat çalışmaları büyük bir hızla devam eden okulumuzu en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Murat Hüdavendigar Mustafa Dündar Güncel Haberler

title