Haberler

Başkan Demir: "Sulukule'de Başımıza Gelen, Pişmiş Tavuğun Başına Gelmedi"

4.İdare Mahkemesi'nin "kamu yararına uygun" olmadığı gerekçesiyle iptalini istediği, kamuoyunda tartışmalara yol açan "Sulukule Projesi"nde mülk sahipleri için, evlerin tespit kurası çekildi.

4. İdare Mahkemesi'nin "kamu yararına uygun" olmadığı gerekçesiyle iptalini istediği, kamuoyunda tartışmalara yol açan "Sulukule Projesi"nde mülk sahipleri için, evlerin tespit kurası çekildi. Çıkan sonuçlardan memnun kalan mülk sahipleri memnuniyetini dile getirirken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, proje yüzünden çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Başımıza gelen, pişmiş tavuğun başına gelmedi" dedi.

Kamuoyunda Sulukule olarak bilinen Hatice Sultan ve Neslişah Mahalleleri'nin Kentsel Dönüşüm çerçevesinde yenilenmesinin ardından, mülk sahipleri evlerinin tespit kurasını çekti. Yüzde 95'inin tamamlamasından sonra 4. İdare Mahkemesi tarafından "kamu yararına uygun" olmadığı gerekçesiyle iptali istenen projenin mülk sahipleri, noter huzurunda çekilen kurayla evlerini tespit etti. Kura çekme törenine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, küçük bir kız çocuğuyla sohbet ederek, kura çekilişinin adil olacağını söyledi.

Bir rüyanın gerçekleştiğini belirten İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Artık bizim için çok değerli olan mahallemize, kendimizi bir adım daha yakın hissediyoruz. Eski hali çok da mükemmel olmayan ama sizin gönlünüzde harika olan mahallemize, kültürü güzel olan mahallemize bir adım daha yaklaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bugün bir kura çekilişi yapılacak. Güzel evinize kavuşacağınız kurayı çekeceksiniz. Kuralarınız hayırlı ve uğurlu olsun. Allah hiç kimseyi yuvasından uzaklaştırmasın. Gurbet çok yakında bile olsa, biraz hasret ve acı doludur. Ama artık yolun bittiğini görmenin müjdeli gününde bir aradayız. Böyle bir müstesna kura çekiş töreninde sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Projenin mülk sahiplerine hayırlı olmasını dileyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu günkü kura çekimi 4 Nolu İdare Mahkeme'nin aldığı avam projenin iptali kararına rağmen yapılmış bir kura çekimi değildir. O karardan sonra ön almak adına yapılmış bir hareket değil. Bu kura aylar öncesinden basınla paylaştığımız ve hak sahiplerini bildiğimiz bir süreç. Bu süreci yine hukuk zemini içerisinde hep beraber gerçekleştireceğiz. Bugün ülkemizin yerinde yönetim, kentsel dönüşüme örnek olması açısından kamuoyunca da Sulukule Yenileme Projesi adıyla bilinen Neslişah ve Hatice Sultan Mahallelerinin çok önemli bir dönüm noktasındayız. Sayın noterimizin huzurunda 575 konut, 56 adet ticaret birimi olmak üzere, bütün hak sahipleri evlerini tespit edecek" dedi.

Proje yüzünden çok sıkıntı çektiklerini belirten Başkan Demir, "Yasadan sonra Fatih Belediyesi olarak bu projeyle öncü rol üstlendik. İşte bu nedenle her türlü tepkiyi göğüsleyen de biz olduk. Değişimi gerçekleştirmek zordur. İnsanların tüm beklentilerini karşılamak zordur. Biz bunu yapma cesaretini göstermeseydik, Sulukule daha da kötü olurdu.

Tarihi yarımadamıza bu görüntülerin artık layık olmadığını düşündük. Yüzde 95'i tamamlandı. Bu hukuki sürecin de atlatılmasıyla Eylül ayında ev sahiplerine evleri teslim edilecek. Bugünkü çalışma evlerin teslim kurası değildir. Bugünkü kura evlerin hak sahiplerinin tespit kurasıdır. herhangi bir sıkıntı olmayacağını düşünüyoruz.

Biz Danıştay'dan alacağımız karar içtihat kararı olacak. Bundan sonra depreme yönelik yapılacak çalışmaların da önü açılacak. Bu işin öncülüğünü yaptık. Sizin adınıza elimizi değil, bedenimizi taşın altına koyduk. Ama Sulukule Projesi münasebetiyle başımıza gelen, pişmiş tavuğun başına gelmedi. Ama biz bundan asla caymadık. Bir gün bile bu hedefimizden asla geri durmadık. Değişimi başlatanların adına hep böyle şeyler geldi" şeklinde konuştu.

Evi belli olan bir vatandaş Vali Mutlu ile başkan Demir ile bir araya gelerek, "Çok mutluyum. Teşekkür ederim. İstediğim gibi oldu" dedi. Başkan Mustafa Demir ise evleri belli olan mülk sahiplerini evlerini görebilmesi için onları bir hafta içinde evlerine davet edeceğiz" dedi. Başkan Mustafa Demir, ayrıca mülk sahiplerini göstererek, evlerin gerçek hak sahiplerine gittiğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hatice Sultan Mustafa Demir Sulukule Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title