Haberler

Başbakan Yıldırım, Ekonomi Destek Paketini Açıkladı(1)

BAŞBAKAN Binali yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda alınan kararları açıkladı.

BAŞBAKAN Binali yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda alınan kararları açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında,"Firmaların piyasada nakit ihtiyaçları var. Bu nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlatmak, hatta istihdamı arttırmak için hazine kefaleti getirmek suretiyle kredi garanti fonunun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz. Piyasada KOBİ'ler büyük işletmeler, ihracat işiyle uğraşanlar, yani ekonomimizi ayakta tutan bütün sektörlere nakit sıkışıklığını giderecek ve işlerini düzene sokacak yeni bir kaynak oluşturuyoruz" ifadelerine yer verdi .

Başbakan Binali Yıldırım, EKK 'da alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 250 milyar liralık yeni kredi hacminin getirildiğini açıklayan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bilindiği gibi geçen hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantı sonrasında reel sektörün desteklenmesi, istihdamın arttırılması reformların devam edilmesi, Reformların tekrar kaldığı yerden devam edilmesi ve hızlandırılması Kamuda tasarruf yapmaya devam edilmesi, gibi hususlarda karar almıştık. Bu kararların teknik çalışmalarının tamamlanmasına müteakip, buğün bu kararların bazılarını, hemen devreye girecek olanlarını vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Reel sektörün, üretimle istihdamla, ihracatla uğraşan sektörün, sıkıntılarını biliyoruz. Yatırım yapan, üreten, Türkiye'nin değerine değer katan ihracat yapan bütün kesimlerin yanında olmaya devem edeceğiz. Bu çerçevede bugüne kadar aldığımız tedbirlere ilave olarak yeni bir tedbir daha almış bulunuyoruz. Bunlardan 1. si firmaların piyasada nakit ihtiyaçları var. Bu nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlatmak, hatta istihdamı arttırmak için hazine kefaleti getirmek suretiyle kredi garanti fonunun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturuyoruz. Piyasada KOBİ'ler büyük işletmeler, ihracat işiyle uğraşanlar, yani ekonomimizi ayakta tutan bütün sektörlere nakit sıkışıklığını giderecek ve işlerini düzene sokacak yeni bir kaynak oluşturuyoruz. Önemli bir kaynak bugün 40 milyar civarında sıkışıklığı olan firmaların toplam hacminin 40 milyar olduğu düşünülürse bunun çok çok üzerinde 250 milyar liralık yeni bir kredi hacmi getirmiş oluyoruz. İhracat kredilerinde teminat yüzde 100, KOBİ'lerde yüzde 90 ticari kredilerde yüzde 85 uygulanacak. Burada bütçe açığını arttıracak, yeni borçlanma gerektirecek, planlanan dışında bir düşünce yok. 2017 bütçesinden ve harici gelirlerden gelen paralarla karşılanacak. Bütçe kalemleri arasında bazı kaydırmalar yapmak suretiyle bunu gerçekleştirmiş olacağız. Birinci ve en önemli tedbir budur. "

"YATIRIMA KATKI ORANINI MEVCUDUN ÜZERİNE YÜZDE 15 DAHA ARTTIRIYORUZ"

Başbakan Yıldırım,"Yatırımın teşvik edilmesinde ciddi bir seferberlik başlatıyoruz" dedi. Yıldırım," Biraz daha detay verirsek, 2017 yılında yapılan imalata yönelik yatırım harcamaları için, yatırıma katkı oranını mevcudun üzerine yüzde 15 daha arttırıyoruz. Kurumlar vergisi indirimini tam olarak uygulayacağız. Teşvikin tamamı diğer kazançlara uygulama imkanı getireceğiz. Yatırıma yönelik inşaat işlerinde KDV iadesi vereceğiz. Özel sektör işverenlerinden asgari ücret desteğinden yararlananların, bu destekten yararlanmalarına esas prim ödeme gün sayısını karşı gelecek şekilde 2017 Ocak, Şubat, Mart 3 aylık primlerini 2017'nin Ekim Kasım Aralık ayına öteliyoruz"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Binali Yıldırım Ekonomi Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title