Haberler

Başbakan Rajoy Yolsuzluk Davasına Videokonferans ile Katılmak İstiyor

İspanya başbakanı Mariano Rajoy, yolsuzluk davası kapsamındaki tanıklığının videokonferans yoluyla 26-27 Temmuz'da dinlenmesini istedi.

İspanya başbakanı Mariano Rajoy, yolsuzluk davası kapsamındaki tanıklığının videokonferans yoluyla 26-27 Temmuz'da dinlenmesini istedi. Rajoy'un lideri olduğu Halk Partisi de avukatları aracılığıyla Mahkeme Heyetin'den aynı talepte bulunmuştu. Rajoy, fiziksel olarak mahkeme içinde bir görüntü vermekten kaçınsa da mahkeme tarafından tanık olarak ifadesi alınacak ilk İspanyol başbakanı olacak.

Hükümet başkanı Rajoy, Yüksek Mahkeme'ye mektup yazarak Gurtel davası kapsamında tanık olarak ifadesinin videokonferans yoluyla alınmasını istedi. Rajoy, ceza davalarından videokonferans yönteminin sıkça kullanıldığını ifade etti. Mektupta Rajoy'un fiziksel olarak mahkemeye katılması için mahkemenin görüldüğü yine Madrid eyaleti içindeki San Fernando de Henares'e seyahat etmesi gerektiği ve bunun da kamu kaynaklarının boşuna harcanması anlamına geldiği belirtildi. Videokonferans talebinin nedenlerinden birinin de "güvenlik" olarak ifade edildi. Mektupta, Rajoy'un yoğun yurtdışı programını en az aksatacak yöntemin bu olduğu savunuldu.

Tarihler bilinçli

İspanyol basınına göre Rajoy'un önerdiği tarihlerin, Santiago Apóstol bayramının hemen sonrasına gelmesi bilinçli bir tercih. Böylelikle bayrak ile haftasonunu birleştiren İspanyolların gündeminde Rajoy'un tanıklığı en az seviyede tutulmuş olacak. Ağustos ayında ise adli tatil başlayacak.

Madrid İkinci Ceza Mahkemesi, Avrupa Demokrat Hukukçular Derneği'nin (Adade) talebi üzerine 18 Nisan'da ikiye karşı üç oyla Başbakan Rajoy'u tanık olarak ifade vermeye çağırmıştı. Adade, daha önceden de Rajoy'un tanık olarak dinlenmesi için dilekçe vermiş ancak her iki dilekçe de reddedilmişti.

Gurtel davası nedir?

Gurtel davası, bir memur tarafından ortaya çıkarılan "Gurtel" şebekesinin 1999 ile 2005 yılları arasında bankalardaki kredi kartı yolsuzluklarını inceliyor. Bu dava kapsamında Halk Partili Madrid'in eski eyalet valisi Esperanza Aguirre de tanık olarak dinlenmişti. Halk Partisi'nin önde gelen isimlerinden eski IMF Başkanı Rodrigo Rato, Caja Madrid ve Bankia bankalarındaki kredi kartı yolsuzluklarıyla ilgili davada 4 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İspanya Madrid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title