Haberler

"Başbakan Kafasında Kürtleri Sildi"

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu ilgili değerlendirmelerin sert bir dille eleştirdi.

BDP eski Genel Başkanı ve Hakkari bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu ilgili değerlendirmelerin sert bir dille eleştirdi.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın 'BDP Kürt sorunu önünde engeldir' dediğini belirterek, "Başbakan öyle bir noktaya geldi ki ne diyor biliyor musunuz. BDP, Kürt sorunu önünde en büyük engeldir diyor. Çözüm önünde en büyük engel BDP'dir diyor. Yani diyor ki, Kürtler olmasa Kürt sorunu çok çabuk çözülür diyor. böyle bir zihniyet olabilir mi? Kafasında Kürtleri silmiş durumda" dedi. Demirtaş, kaset olayları ile ilgili de MHP'nin kaset olaylarıyla Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları arasında bir farkın olmadığını her ikisinin de aldatmaya yönelik olduğunu ileri sürdü.

Hakkari'de bulunan Demirtaş, beçim çalışmalarını köylerde sürdürüyor. 50 araçlık konvoyla yola çıkarak Musahan, Boybeyi, Yeşilbulak , Sarıtaş ve Bağışlı köylerine giden Demirtaş, "En büyük başkan bizim başkan", "Başbakan Demirtaş", "Yaşasın(Biji) PKK", sloganlarıyla karşılandı. Boybeyi Köyü'nde vatandaşlara seslenen Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın BDP'nin Kürt sorunu önünde engel olduğunu söylediğini belirterek şöyle konuştu:

"Başbakan öyle bir noktaya geldi ki ne diyor biliyorumusunuz. BDP Kürt sorunu önünde en büyük engeldir diyor. Çözüm önünde en büyük engel BDP'dir diyor. Yani diyor ki, Kürtler olmasa Kürt sorunu çok çabuk çözülür diyor. böyle bir zihniyet olabilir mi? Kafasında Kürtleri silmiş durumda. Kürtler olmadan Kürt sorunu çözülür. Doğru Kürtler olmasa Kürt sorunu da olmaz. Bu nedenle bu seçimde bu zihniyete karşı vereceğimiz mesaj şudur. Asıl senin zihniyetin Türkiye'deki bütün sorunların önünde engeldir. Bu dönemde hedefimiz Hakkari'de yüzde yüzlük bir sonuç almaktır. Sadece 3'de 3 kazanmak bizim için başarı olmaz. Hiç bir yerde, hiç bir sandıkta Hakkari'ye hakaret eden AKP'ye tek bir oy çıkmamalıdır. Tek bir oy Hakkari'ye hakaretin devamadır. Bu nedenle bu seçim bu mesajı vermenin fırsatıdır. Başbakanın bozulan dengisi öyle görünüyor ki, 12 Hazirana kadar yerine gelmez. Şu anda meydanlardaki yalanlara, iftiralara dayalı açıklamaları da öyle görünüyor ki Başbakan bu seçimde düşüşe geçtiğini göstermiş, panikle sadece iftira ve yalana sığınmıştır. BDP asla ama asla anaların gözyaşından ve kandan beslenmez. BDP anaların kendisidir. Anaların gözyaşının kendisidir. "

BIRAKIN BU HALK KENDİ KENDİSİNİ YÖNETSİN

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'yi yönetemediğini de belirten Demirtaş, "Kusura bakmasın Başbakan burayı yönetmiyor. Böyle bir şey yok. Başbakanın burada hükmü yoktur. Tek yetkisi var. Askeri operasyon emri veriyor. Tek yetkisi var, siyasi operasyon ve tutuklama emri veriyor. Burada Başbakan demek tutuklama demek , operasyon demek. Burada devlet demek karakol demek, başçavuş demek. Yoksa devleti göremezsiniz burada. O halde bırakın bu halk kendi kendini yönetsin buralarda. Demokratik özerklik budur. Tehdidin en büyüğünü Başbakan yapıyor. Hala Hakkari'de Kürtçe eğitim yapılamıyor. Halen Hakkari'de işsizlik Türkiye ortalamasının dört katıdır. Yoksulluk Türkiye ortalamasının dört katıdır. Hakkari'deki çocuklar halen sağlık sorunu ile karşı karşıyadır. Bütün bunların sorumlusu buradaki halkmıdır, bizmiyiz. Anaların gözyaşları hala akmıyor mu. Bunun sorumlusu hükümet değil mi? Hangi çözümü yaptı da biz engelledik. TRT Şeş diyor biz ona da Mecliste evet dedik. yani insanlar burada TRT Şeş'i dinleyerek mi özgür ve mutlu olacaklar. AKP'nin propagandası ve AKP'nin seçim otobüsüne dönüştürmüşsünüz TRT Şeş'i. Alın başınıza çalın. "

MHP'NİN KASETLERİYLE BAŞBAKANIN KONUŞMALARI ARASINDA FARK YOK

Demirtaş, yaptığı konuşmasında kaset olaylarına da değindi. Demirtaş, MHP'nin kasetleriyle Başbakan Erdoğan'nın konuşmaları arasında hiç bir fark olmadığını söyledi. Her ikisini de aldatmaya yönelik olduğunu belirten Demirtaş konuşmasını söşye sürdürdü:

"Başbakan mitinglerde halkı kandırmaya ve aldatmaya dayalı bir tutum içindedir. Bizim açımızdan ahlaki olarak hiç bir fark yoktur. Halkın gözünün içine baka baka iftira atamazsın, hakaret edemezsin, BDP'liler tehdit ediyor diyemezsin. Bugün biz köyleri dolaşıyoruz. Daha çok AKP'nin yarattığı, devletin yarattığı tehdidi kırmaya çalışıyoruz. Durankaya bölgesinde biliyorsunuz. Biz her gittiğimizde oradaki komutanlar oradaki bütün korucuları topluyor karakola bizim mitinglerimize katılmasın diye. Bu AKP'nin tehdidi değil midir. Biz her yerde AKP'nin tehdidini yıkmaya çalışıyoruz. Gittiğimiz her yerde insanlar diyor ki bu sandıkta AKP'ye oy çıkmazsa devlet bize acaba ne yapar. Şu an polis , jandarma her yerde bu tehdidi salmaya çalışıyor. Biz de bu korkuyu kırmaya çalışıyoruz. Biz AKP'nin Başbakanın yarattığı tehdidi kırmaya çalışıyoruz. Ama şunu söyleyeyim Kürt halkı artık korku sınırlarını aşmıştır. Öyle Jandarma'dan , Başçavuştan , bilmem AKP'nin polisinden , Başbakanın tehdidinden korkacak bir halk değildir. Bu mesele bitmiştir. Bu topraklarda herkes iradesini ortaya çıkaracak ve sandıklara özgür irade yansıyacaktır. Biz buradaki bu özgür iradenin teminatıyız. Kim nereye oy vermek istiyorsa oraya oy versin diye bu korkuları kırmaya çalışıyoruz. Biz hiç kimseyi tehdit etmiyoruz"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title