Haberler

IŞİD'den, Mesut Barzani'ye Suikast Planı

Güncelleme:

El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti örgütünün, Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'ye yönelik suikast planladığı öne sürüldü.

Suriye'den sonra Irak'ın bazı bölgelerinde de faaliyet göstererek merkezi ordu güçleri ile çatışan El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti  örgütünün Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve bazı üst düzey Kürt yöneticilere yönelik suikast planladığı öne sürüldü.

TOPLANTI KAYITLARINDA ORTAYA ÇIKTI

Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berham Salih'e ait olan 'Xendan' adlı internet sitesi, Suriye-Irak sınırına yakın bir bölgede Irak Şam İslam Devleti üyelerinin yaptığı bir toplantının kayıtlarına ulaşıldığını, toplantıda önemli mevkilerdeki bazı Kürt liderlere suikast düzenlemek için planlar yapıldığını öne sürdü.

SUİKAST LİSTESİNDEKİ İSİMLER

Suikast listesinde, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Peşmerge Gücü Komutanı Cebbar Yaver ve bazı üst düzey yetkililerin adlarının yer aldığı ve suikast düzenlenmesi planlanan kişilerin, 'Irak Şam İslam Devleti üyelerine karşı düşmanca tavır takınanlar' olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Barzani Irak Işid Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ 2024! Emekli bayram ikramiyesi yattı mı, ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara ayın kaçında yatacak? BARAJ DOLULUK ORANLARI 5 HAZİRAN | İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? İSKİ baraj doluluk oranı! Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

500

Yorumlar (3)

selimselim@hotmail.com:

inşallah şu parzaniyi bir an önce öbür tarafa yollarlar

10
30
yanıtYanıtla
kenan erenbilvanisegel@hotmail.com:

inşallah sen ve sevdıklerının başına gelır .pis münafık

yanıt0
yanıt0
Peşmerge ALİsavas turan@hotmail.com:

Peşmerge kürtçe anlamı ölüm ordusu demek ve her peşmerge mesut barzani için gözünü kırpmadan verir el-kaide ıraka sahipken orada özerklik aldılar şimdi 3-5 çapulcunun lafıyla uğraşacak değiller :) kerkükü 1 ay elinde tuttu el kaide sonra peşmerge izin verin geri alalım kerkükü dedi 3 saat sonra kerkük özgür kaldı bunlarıda bilin sonra mesut barzaniye laf edin 200.000 lik peşmerge ordusu ddeğil 40 milyonu kürd saldırırsa el-kaide ye o zaman görürler suikastı

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title